(044) 584-28-24

Анна Дудукало: БЕНЕФІТИ ВІД ТПП: ЕФЕКТИВНИЙ ДІАЛОГ ЗАРАДИ РОЗВИТКУ

09.11.2018

Національний координатор з розвитку членства у системі ТПП в Україні про можливості, які має український бізнес, набуваючи членства у ТПП України.

Industry 4.0 диктує свої жорсткі умови, тому на ринку виживають лише ті підприємства, що готові руйнувати свої усталені бізнес-моделі заради новацій. Це можливо лише у співпраці з кращими гравцями ринку, адже для виграшу необхідно враховувати інтереси всіх стейкхолдерів. Трендовим місцем перетину національних, іноземних і міжнародних інтересів бізнесу є ТПП України. Головна мета нашої організації – розвинений та конкурентоспроможний на внутрішньому та світових ринках український бізнес. Сьогодні система ТПП представляє погляди та потреби підприємств усіх розмірів і секторів: 85% членів Палати – малий і середній бізнес, 15% – великі компанії. Ми зробили свій акцент саме на малих та середніх компаніях. Однак ТПП України відкрита для співпраці і з великим бізнесом. Ми знаємо, які можливості можемо запропонувати українським підприємствам на внутрішньому та зовнішніх ринках.

Головна проблема, з якою стикається український бізнес на світових риках –  конкурентоздатність. Палата готова стати незамінним радником та  партнером при виході на нові ринки. Адже ми знаємо, з якими проблемами та факторами впливу на конкурентоспроможність (обмінні курси, продуктивність в умовах міжнародної конкуренції, методи виробництва та ін.) стикаються вітчизняні підприємства. ТПП України готова ділитися своїм досвідом для вирішення цих та інших бізнесових труднощів.

Щоб забезпечити комфортну співпрацю між усіма зацікавленими сторонами в системі ТПП працюють 40 галузевих комітетів – широка мережа експертів найрізноманітніших профілів, 16 центрів із підтримки експорту, які чітко підкажуть як вийти на нові ринки збуту. Наше members community, а це понад 8 тис членів, отримує більше 1000 професійних консультацій в день у 42 країнах світу. Наразі укладено більше трьох сотень міжнародних угод про співпрацю з іноземними партнерськими організаціями, що надають можливість українському бізнесу співпрацювати та створювати іноземні потоки інвестицій. Члени Палати та наші гості беруть участь у ділових заходах, які проходять у 91 країні світу, а це понад 2300 заходів у рік. ТПП України – повноцінний ринковий інститут підтримки бізнесу як усередині країни, так і за її межами.

ТПП України пропонує наступні бенефіти для українського бізнесу, а це у свою чергу забезпечує ефективний діалог розвитку вітчизняного підприємництва. Сьогодні ТПП України – це:

1) B2G-майданчик для ефективного діалогу бізнесу з владою. Прикладом представлення та захисту інтересів бізнесу на державному рівні є створення Палатою Порядку денного бізнесу до влади щодо покращення бізнес-клімату держави. Ми сприяємо тому, щоб почуті від бізнесу ініціативи були реалізовані профільними міністерствами та комітетами ВР України.

2) B2B-можливості для бізнес-партнерства. В активі Палати:

• організація ділових місій українських підприємців у різні країни для вивчення бізнес-клімату й отримання нових контактів;
  • запрошення в Україну іноземних бізнес-делегацій, проведення бізнес-форумів, зустрічей та створення нетворкінгів для українських і зарубіжних підприємців;
  • допомога в налагодженні міжнародних партнерських відносин із провідними технологічними парками, бізнес-інкубаторами, венчурними інвесторами для залучення партнерів;
  • пошук партнерів для вітчизняних компаній у сфері торгівлі та кооперації;
  • активна співпраця з ринками ЄС, Північної та Центральної Африки, Азії та деяких країн СНД;

3) B2U-співпраця компаній-членів і налагодження тісних контактів усередині members community системи ТПП в Україні:

• можливість отримання нового досвіду через спільні тренінги, майстер-класи, лекції та нетворкінги;
  • аналітика ринку щодо тенденцій розвитку бізнесу партнерів;
  • cross-promotion.

ТПП України є рушійною силою позитивних змін у бізнес-середовищі та Україні в цілому. Наша команда перетворює ідеї на результати, ми завжди відкриті для підприємців.

ТПП України об’єднує кращих. Успіх починається з нами!

Приєднатися до нас можна за допомогою лише oneclick: https://www.ucci.org.ua/membership-in-the-ucci

Теги:експертна думка