(044) 584-28-24

Україна та Італія роблять наголос на регіональній співпраці

08.06.2022

Президент ТПП України Геннадій Чижиков, президент Confindustria Ucraina Марко Тосон, представники українських та італійських регіональних палат, підприємців з італійської сторони взяли участь у онлайн бізнес-форумі 8 червня 2022 року.

Геннадій Чижиков наголосив, що українські підприємці дуже добре розуміють важливість торгово-економічних відносин з Італією. Італійський ринок є другим за значимістю в ЄС для українських експортерів. Саме тому на заході були присутні багато регіональних палат обох країн.

Чижиков привітав рішення Confindustria (Confederation of Italian Industry) про відкриття повноцінного представництва в Україні: «Нашим регіонам є що представити, ми готові працювати, наш бізнес позитивно ставиться до майбутнього нашої країни, а значить, у нас немає жодних перешкод для виведення регіональної співпраці на абсолютно новий рівень».

Дніпровська, Запорізька, Чернігівська, Хмельницька та Львівська ТПП презентували свої можливості й потреби для італійської сторони.

Також представили свій економічний потенціал та розповіли про потреби італійського ринку палати (CCIA) Тревізо, Венеції, Падуї, CONFINDUSTRIA Venezia та представники компанії Veneto.

Учасники обговорили актуальні та перспективні напрямки співробітництва та кооперації, специфіку італійського споживчого ринку.

Обсяг товарообороту України та Італії в 2021 році сягнув 2,6 млрд дол. — це на 50% більше, ніж у 2020 році.

Теги: Італія, співробітництво, ТППУ, Україна