Відбувся вебінар про стандарти ЄС для експорту продукції харчової, текстильної та меблевої галузей

30.08.2023

30 серпня 2023 року проведено насичений практичною інформацією вебінар на тему "Стандарти експорту в секторах харчової, текстильної та меблевої промисловості ЄС" у рамках проєкту LATUA 2 - програми підтримки інтеграції України до ЄС і Єдиного європейського ринку з використанням Латвії як точки входу.

Під час заходу розглянули важливі аспекти експорту в Європейський Союз у трьох ключових секторах: харчовому, текстильному та меблевому.

Учасники отримали практичні поради та вказівки щодо вимог, процедур і стандартів для експорту в зазначених галузях.

Серед спікерів заходу були:

• Сінтія Рупʼя, Міністерство закордонних справ Республіки Латвії;
  • Івета Земніце, заступник директора з ветеринарного прикордонного контролю, надала інсайти в директиви та процедури імпорту продуктів тваринного та рослинного походження до Європейського Союзу;
  • Татьяна Гаранча, заступник директора з харчового та нехарчового прикордонного контролю, обговорила важливі стандарти та протоколи для імпорту продуктів харчування нетваринного походження до ЄС.
  • Ірена Кнока, керівник відділу у Національній митниці, Державної прибуткової служби, проливає світло на складні формальності імпорту в межах Європейського Союзу.
  • Майріта Люсе, видатний член організації Zero Waste Latvia, поділилася інсайтами щодо стійких практик упаковки в ЄС та Латвії.
  • Юріс Грікіс, Президент Латвійської асоціації меблів, представив цінні погляди на доступ до ринків експорту в меблевому секторі.
  • Іна Бента, експерт з BM Certification, надала важливу інформацію про процеси сертифікації, які є важливими для міжнародної торгівлі.

Експерти, які виступали на вебінарі, мають значний досвід щодо експорту в ЄС, і поділились з українським учасникам надійною та актуальною інформацією, що допоможе їм ефективно планувати свою експортну діяльність при виході на ринок ЄС.

Запис вебінару за посиланням: https://youtu.be/Qmssvb5YFQY

Проєкт «Підтримка інтеграції українських МСП та організацій підтримки бізнесу в Єдиний європейський ринок за допомогою Латвії як точки входу» (LATUA 2) фінансується Міністерством закордонних справ Латвійської Республіки та співфінансується Торгово-промисловою палатою Латвії.