(044) 584-28-24
Velyka Zhytomyrska Str. 33, Kyiv, 01601, Ukraine

ГЕННАДІЙ ЧИЖИКОВ: «ІРАН СТАЄ ВСЕ БІЛЬШ ВАЖЛИВИМ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ БІЗНЕС-ІНТЕРЕСІВ»

11.03.2016

Провідна іранська авіакомпанія спільно з українською відкрила 7 нових авіаліній із Києва до країн Азії: Дубаї (ОАЕ), Бангкок (Таїланд), Делі (Індія), Куала Лумпур (Малайзія), Пекін (Китай), Шанхай (Китай) і Гуанчжоу (Китай) через Тегеран. Це стало можливим після зняття економічних санкцій з Ірану.

«Торгово-промислова палата України високо оцінює цей крок іранської сторони. Іран стає все більш важливим для українських бізнес-інтересів, і це позначається на практично повному завантаженні авіамаршрутів між Києвом і Тегераном. Лише за останні 9 місяців представники національної та регіональних палат 6 разів відвідали Іран, підписали найважливіші угоди з Іранською палатою і рядом її відділень. Для нас це - додаткова можливість розширення вітчизняного експорту», - зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

«Зі збільшенням кількості рейсів будемо і далі поліпшувати розклад, - пообіцяв директор департаменту маркетингу і реклами «Mahan Air» Хуссейн Хуссейні. - У найближчі півроку ми відкриємо Київ (буквально в березні), Париж, Копенгаген, Стокгольм, Лондон».

Планується три об'єднаних рейси, два з яких будуть оперуватися «Mahan Air», ще один - «UM Air».

«Mahan Air» - іранська авіакомпанія, заснована в 1991 році, базується в Тегеранському міжнародному аеропорту Імама Хомейні. стала членом IATA в 2001 році. Компанія виконує регулярні і чартерні рейси усередині Ірану та в інші країни, в 27-ми напрямках.