(044) 584-28-24  
Velyka Zhytomyrska Str. 33, Kyiv, 01601, Ukraine

У ЦЕНТРІ УВАГИ - БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

29.10.2013

Питання гармонізації законодавства України до вимог Європейського Союзу щодо безпечності харчової продукції обговорили учасники розширеного засідання Комітету підприємців АПК при ТПП України.

В заході взяли участь заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський та директор Інституту екогігієни і токсикології ім. Л.І. Медведя Микола Проданчук.

Пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів», які були підготовлені робочою групою комітету, представив партнер правничої фірми «Софія» Олександр Поліводський. За його словами, Україна потребує системного підходу внесення змін до діючих нормативно-правових актів та концепції, яка має передбачати етапи і строки адаптації до права Європейського Союзу.

Дискусії серед учасників викликало питання організації процесу державного контролю та нагляду за виробництвом продукції.

- Українська система контролю та нагляду потребує інновацій. Нині ми, в основному, контролюємо кінцевий продукт, а повинна існувати чітка система простежуваності всього ланцюга виробництва та розподілу відповідальності між його учасниками, - зазначив під час виступу Віталій Башинський.

Також на засіданні були розглянуті шляхи уникнення потенційних складнощів, які можуть спіткати українських виробників на шляху запровадження на підприємствах системи управління безпекою харчових продуктів HACCP.

Announcements

Latest news