Кілька останніх сезонів для аграрного бізнесу в цілому та зернопереробного зокрема були вкрай непередбачуваними. Карантинний період змінився на воєнний стан.
І якщо до складнощів, з якими зіткнулися із запровадженням локдауну, бізнес вже пристосувався, то виклики воєнного 2022-го знов змусили переглянути налагоджені процеси і умови роботи в секторі.
Не зважаючи на обмежений експорт зерна, на ринку лишається гострою конкуренція між борошномелами та трейдерами за якісну сировину, що справляє вплив на закупівельні ціни. Додалась вартісна та напружена логістика, зміна географічних напрямів та транспортних каналів збуту до європейського. Зернопереробна галузь продовжує трансформуватися під тиском факторів. Складна ситуація вимагає від учасників ринку рішень, пов’язаних як із забезпеченням продовольчої безпеки України, так і з налагодженням зовнішньої торгівлі. З цих причин оголошується проведення Міжнародної бізнес-конференції «Український хліб, крупи, борошно та макарони на шляху до Європи».
27-29 жовтня у м. Львів відбудеться Міжнародна бізнес-конференція «Український хліб, крупи, борошно та макарони на шляху до Європи».
В ході заходу планується зібрати понад 200 ТОП-менеджерів та власників борошномельних, круп’яних, хлібопекарських підприємств та виробників макаронних виробів, ключових фахівців галузі та представників компаній-постачальників продукції, обладнання й технологій.
Власники та ТОП-менеджмент зернопереробних підприємств, хлібопекарської галузі, представники роздрібних мереж України та Європи, провідні експерти зернового ринку та AgriFood України і світу, імпортери товарів групи «Зернова Бакалія», представники влади та галузевих об’єднань, постачальники обладнання і технологій та інші учасники агропромислового та суміжних секторів.
ОЛЕКСАНДР ГАЙДУ, голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики (TBC) |
ОЛЕГ УСТЕНКО, радник Президента України з економічних питань |
ТАРАС ВИСОЦЬКИЙ, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України |
ОЛЕКСАНДР ЖЕМОЙДА, директор Департаменту багатосторонніх та двосторонніх торговельних угод Мінекономіки України |
РОДІОН РИБЧИНСЬКИЙ, директор Спілки «Борошномели України», голова правління ГО «Укрхарчопром», експерт зернового сектору ФАО ООН, к.т.н |
МАРИНА ЗАБАРИЛО, директор споживчої панелі Consumerscan, GFK Ukrаine |
ЄВГЕН МОЦНИЙ, комерційний директор ТОВ «Сквирський КХП» (ТМ «Сквирянка») |
ОЛЕКСАНДР ТАРАНЕНКО, президент Всеукраїнської асоціації пекарів |
ВЛАДИСЛАВ АВЕРЧЕНКО, генеральний директор «Концерну Хлібпром» |
ДМИТРО РОМАНІВ, представник FAO/ЄБРР |
ОЛЕГ ОНИЩЕНКО, менеджер з технічних та презентаційних питань компанії «СЖС-Україна» |
ДМИТРО ЖИГУНОВ, доктор технічних наук, завідувач кафедри технологій переробки зерна, ОНАХТ |
АНДРІЙ ДРУЗЯКА, незалежний експерт зернового ринку України та світу |
ОЛЕКСАНДР БОНДАРЧУК, директор «Штерн Україна» (представництво Muhlenchemie в Україні) |
АНДРІЙ ШАРАН, кандидат технічних наук, директор «Бюлер Україна» |
Коли: 27-29 жовтня, 2022 року
Місце провдення: м. Львів (Premier Hotel Dnister, вул. Матейка, 6)
РЕЄСТРАЦІЯ за посиланням: https://forms.gle/ZJBfWUSqRLn8YMUdA
Теги: конференція, Європейський Союз (ЄС), підприємництво, експорт, ТППУ, Україна, експорт до ЄС