ХАРКІВСЬКИЙ «ТУРБОАТОМ» ПІДПИСАВ МІЛЬЯРДНИЙ КОНТРАКТ

15.03.2019

14 березня «Турбоатом» і «Електроважмаш» підписали контракт із «Укргідроенерго» на 1,27 млрд грн.

Контракт на модернізацію турбін і генераторів Кременчуцької ГЕС виграли на тендерних торгах, випередивши європейських і китайських конкурентів. У підписанні документа, яке відбулося на заводі «Турбоатом», взяли участь прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і голова ХОДА Юлія Світлична.

«Нам необхідно модернізувати енергетику. Нам потрібно, щоб Україна стала енергетично незалежною, підкреслив Володимир Гройсман, звертаючись до колективу «Турбоатому». Це можливо зробити тоді, коли ви будете повністю включені в процес модернізації. Я абсолютно радий тому, що на міжнародному тендері саме ви здобули перемогу. І у нас сьогодні є можливість завантажити ваші потужності».

Крім того, кілька тижнів тому «Турбоатом» уклав контракт на 0,5 млрд грн із атомними станціями країни та буде постачати їм обладнання, аналогічне тому, яке раніше надходило від російської корпорації «Силові машини». Харків'яни розробили власну конструкцію титанових робочих лопаток для турбін українських АЕС, забравши у промисловців РФ обслуговування атомників України.
Нові лопатки необхідні для заміни лопаток, які відпрацювали встановлений ресурс на енергоблоках № 1, 2 Хмельницької АЕС та енергоблоку № 4 Рівненської АЕС.

«У нас є портфель замовлень на найближчі 2 роки понад 6 млрд грн. Він збалансований це гідрогенерація, атомні станції, теплова генерація.
Зараз на підприємстві рівень зарплат близько 15 тис. грн, у промислово-виробничого персоналу майже 20 тис. грн. Це конкурентна зарплата, вона дозволяє нам утримати людей», зазначив директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін.

Він підкреслив, що в останні роки підприємство працює з прибутком – понад 3 млрд грн за три роки. За цей час реалізовано продукції на 7 млрд грн.

ПАТ «Турбоатом» – одне з найбільших у світі турбінобудівних підприємств.
Спеціалізується на виробництві парових турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій.
Експортує турбінне обладнання в 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.