Мережа координаційних центрів підтримки бізнесу “Разом до відновлення” - про переваги реєстрації торгової марки

18.11.2022

В структурі експертних послуг для бізнесу, які традиційно надають Торгово-промислові палати в Україні, вагоме місце займають послуги, пов’язані з реєстрацією торгових марок.Мережа координаційних центрів підтримки бізнесу, створена як Консорціум регіональних палат і ТПП України, рекомендує вже на етапі планування бізнесу ставити завдання реєстрації торгової марки.

Як зробити продукцію відомою? В більшості випадків споживачі будуть впізнавати товар за пакуванням, назвою бренду або логотипом. Це означає, що саме ці елементи повинні бути такими, що запам'ятовуються, унікальними, асоціюватися тільки з певним товаром.

Отже, серед основних переваг реєстрації торгової марки можна виділити такі:

• виокремлення Вашої компанії та її продукції серед конкурентів;
  • зростання репутації Вашої компанії;
  • гарантія якості Вашого товару і бізнесу, посилення позитивного іміджу та престижу;
  • гарантія ексклюзивності використання складових ТМ (назва, логотип, слоган) на ринку для даних товарів і послуг;
  • юридичний захист і вагомість у випадку судових розглядів;
  • охорона Ваших товарів і послуг від незаконної імітації та контрафакту;
  • збільшення вартості компанії в процесі «розкрутки» бренду;
  • можливість продажу або передачі частини прав на використання торговельної марки за матеріальну винагороду;
  • можливість реєстрації домену порядку «.ua».

Торгові марки, або знаки для товарів та послуг у термінах Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», є найбільш розповсюдженими об’єктами права інтелектуальної власності. Наразі в Україні зареєстровано понад 300 тисяч торгових марок.

Право на реєстрацію власної торгової марки має будь-яка фізична або юридична особа, їх об`єднання або правонаступники. Реалізація цього права засвідчується відповідним охоронним документом – свідоцтвом, яке видається від імені держави.

За більш детальними консультаціями щодо патентно-ліцензійних послуг звертайтесь до Мережі координаційних центрів підтримки бізнесу.

Телефон нашої «гарячої лінії»: (044) 334-64-13 (вартість дзвінків згідно з тарифами оператора).

Ми будемо раді відповісти на ваші питання!

Також нагадуємо, що 13 жовтня відбувся майстер-клас від Мережі координаційних центрів для бізнесу на тему: «Від торгової марки – до бренду: будьте впізнавані та успішні».

Експерткою зустрічі виступила директорка департаменту експертизи та сертифікації походження Донецької ТПП, менеджерка з питань інтелектуальної власності Людмила Степаненко.

Відеозапис ви можете переглянути за посиланням: http://surl.li/dqdfh

Довідково:

Мережа координаційних центрів підтримки бізнесу «Разом до відновлення» створена Івано-Франківською, Донецькою, Запорізькою,  Одеською, Сумською, Харківською ТПП і Торгово-промисловою палатою України.
Проєкт реалізується в рамках швейцарсько-українського Проєкту “Зміцнення членських бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств в Україні”, який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) у співпраці з Міністерством економіки України і за підтримки Швейцарії.