СУМСЬКІ МАШИНОБУДІВНИКИ ВІДПРАВИЛИ ДО УЗБЕКИСТАНУ ЕКСКЛЮЗИВНИЙ РОТОР

16.03.2018

Унікальний восьмиколісний ротор для газоперекачувальних агрегатів потужністю 25 мВт, виготовлений у Сумському науково-виробничому об’єднанні, відправлено на компресорну станцію «Газлі» (Узбекистан). Обладнання буде використане замовником в процесі модернізації об'єкта.

За словами заступника начальника цеху №2 СНВО Сергія Коваленка, ротор, над яким сумські машинобудівники працювали протягом двох місяців, має особливі технічні параметри та виготовлений у стислі терміни.

Після ретельних випробувань разом із восьмиколісним ротором працівники Сумського НВО відправили узбецьким колегам і 10 робочих коліс.
Як зазначив провідний менеджер управління із зовнішньоекономічної діяльності СНВО Андрій Мельник, загалом за умовами контракту підприємство має поставити узбецьким партнерам 10 роторів різних типів і низку запасних частин.

«Це наш перший досвід співпраці з компанією C.E.EnginesLtd і досить вдалий: ми вже відправили 9 роторів, на черзі ще один. Свої зобов’язання ми виконали раніше встановленого терміну. Наше обладнання буде використане для планового оновлення ГПА-Ц-6,3, ГПА-Ц-16 і ТКА-Ц-25, які встановлені на ДКС «Газлі» і КС «Мубарек» в Узбекистані», – прокоментував Андрій Мельник.