Бізнес Запоріжжя й Аргентини: кроки до поглиблення співпраці

24.10.2018

У Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулася зустріч представників бізнесу з консулом, керівником торгово-економічного відділу Посольства Аргентинської Республіки в Україні паном Аріелем Максом Санчесом Ромеро. Запорізькі компанії – представники малого та середнього бізнесу, що працюють у металургійній, машинобудівній і харчовій промисловості, – висловили свої сподівання на налагодження кооперації, експортно-імпортних операцій із потенційними аргентинськими партнерами.

Пан консул подякував Торгово-промисловій палаті, представникам бізнес-спільноти за таку увагу та зацікавленість у партнерстві.

«Ми поділяємо ваші прагнення щодо розвитку співпраці запорізького бізнесу й аргентинського. Готові всіляко допомагати у цьому», – сказав він.

Один із практичних кроків – пропозиція для Запорізької ТПП посприяти підписанню угоди про співробітництво з однією з аргентинських торгово-промислових палат.

Товарообіг між Аргентиною й Україною за останній час має тенденцію до зростання. Якщо в минулому році загальна цифра перевищувала  73 мільйони доларів, то  лише за 7 місяців нинішнього  – уже понад  48 мільйонів доларів. Головні статті імпорту – риба та морепродукти, сільськогосподарські машини, тютюнова сировина, фрукти та сухофрукти, горіхи, вино, насіння та ліки. Українські підприємства експортують до Аргентини здебільшого товари з доданою вартістю: електро- та радіоприлади, передавачі та шарикопідшипники. Лише між Запоріжжям й Аргентиною товарообіг за 7 місяців становив більше 7 мільйонів доларів.