Dnipro Business Women Forum зібрав успішних жінок-підприємниць

21.09.2021

Майже сто підприємниць зібрав 15 вересня Dnipro Business Women Forum, організований Дніпропетровською торгово-промисловою палатою в рамках ініціативи COVID-19 БІЗНЕС-КЛІНІКИ проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».

Проєкт спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Учасниці, об'єднані спільними цілями та цінностями, цікаві спікери, неформальна дружня атмосфера, шикарна локація  Bartolomeo Best River Resort, тепла сонячна погода і яскравий настрій – все це Dnipro Business Women Forum.

Метою Форуму стало надання практичної та мотиваційної допомоги жінкам-підприємцям для підтримки їх бізнесу і розвитку нових напрямів.

Під час заходу пройшли чотири ключові сесії. На першій представники Дніпропетровського регіону презентували програми та ініціативи підтримки жіночого підприємництва.

Єдиний представник чоловічого табору серед спікерів, директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації Андрій Рубан розповів про регіональні інструменти  підтримки МСБ, зазначивши, що влада надає підприємцям можливість пройти навчання за напрямами, необхідними для розвитку бізнесу, підвищити свою кваліфікацію та отримати інформацію щодо залучення грантів та інвестицій.

«Жінка може все!» - з такого ствердженням почала свій виступ депутатка Дніпропетровської обласної ради, голова правління ГО «ЖІНКИ плюс» Лілія Гиренко. Організація  підтримує жінок, які прагнуть розвитку, допомагає їм стати сильнішими, відкритішими, повірити в себе.

На форум завітала й керівник PR Управління Почесного Консульства Австрійської Республіки в місті Дніпро Ірина Фоменко. Вона представила програму «Calliope Austria: жінки в суспільстві, культурі та науці». Програма покликана підкреслити важливу роль жінок у суспільстві, культурі та науці в усі епохи та презентувати сучасне австрійське мистецтво з жіночим обличчям в Україні.

Ще один інструмент для успішної самореалізації жінки в сучасному світі - жіночий проєкт «Мальва» - був представлений його засновницею, громадською діячкою, координаторкою соціальних та благодійних проєктів Людмилою Малишевою.

У режимі онлайн  про те, як працює жіноча спільнота в умовах пандемії, розповіла і президентка Жіночої Ділової Палати України Наталія Карпенчук-Конопацька.

Вона зазначила, що жінки Ділової Палати України представляють найрізноманітніші галузі та бізнеси. Об'єднані у спільноту, вони мають сьогодні можливість реалізовувати свої продукції в середині спільноти, і таким чином підтримують одна одну.

Друга тематична панель форуму була присвячена історіям успіху відомих жінок-підприємниць. Серед спікерів була віце-президент Спілки українських підприємців, Founder Координаційної ради Асоціації учасників ринку вікон і фасадів, Co Owner and Chief Energy Officer компанії «Stekloplast. Вікна за правилами» Наталія Єремєєва. Наталія прагне розвивати не просто свій власний бізнес, але й вітчизняне підприємництво в цілому. Навіть називає це своєю місією.

Ще одна історія успіху для учасниць форуму була від Тетяни Скорнякової, засновниці та власниці бренду SheMax. Дуже мотиваційна та емоційна історія, яка дає можливість зрозуміти, що наше життя – це постійний вибір. І від того, наскільки правильно ми цій вибір зробимо, наскільки будемо безстрашними, залежить наше подальше життя й успіх.

А який же існує код успіху жінок у бізнесі? На це питання відповіла харизматична і чарівна Надія Лисецька, засновниця Української Платформи «Жінки в Бізнесі», Президентка Business People Club, підприємниця, яка керує нежіночим бізнесом: «Код успіху Business Women – це гармонійне поєднання професії і особистого життя. Ми усі різні, але такі схожі. І треба вчитися ставати успішною в усіх сферах одночасно, віднаходити гармонію і поєднувати усю багатогранність жінки: бути дружиною, мамою і при цьому розвиватися у професійній сфері». Також пані Надія представила Українську платформу «Жінки в бізнесі», створену з метою об’єднання жінок-підприємниць, жінок-лідерів, яка є потужним майданчиком для нових знайомств, розвитку та навчання, взаємної підтримки, обміну досвідом, генерування нових ідей і реалізації спільних проєктів.

Наприкінці форуму учасниці долучилися до обговорення теми «Достігатори»: зворотна сторона медалі» від психологині Дар'ї Вексель, яка надала чимало корисних порад про те, як уникнути головних помилок в професійних і особистісних відносинах.

Ми отримали безліч подяк від учасниць заходу і дуже раді, що організований Дніпропетровською ТПП форум став однією із знакових подій жіночої бізнес-спільноті Дніпра і мотиваційним фактором для подальшого розвитку жіночого підприємництва.