Дніпропетровська ТПП розпочинає співпрацю з федеральною землею Бранденбург

26.02.2020

25 лютого в ДТПП відбулась робоча зустріч керівництва Дніпропетровської торгово-промислової палати на чолі з президентом Віталієм Жмуренком з керівництвом ТПП Котбус (Німеччина,земля Бранденбург).

Під час зустрічі Віталій Жмуренко презентував Дніпропетровщину, акцентувавши увагу на її інвестиційній привабливості, а також напрями діяльності та можливості Дніпропетровської торгово-промислової палати.

Питання, на яких зосередив увагу президент ДТПП – це залучення інвестицій в регіон, створення спільних підприємств в області, організація ділових місій до м. Котбус на підприємства, які будуть цікаві бізнесу Дніпропетровщини.

Також чимало уваги було приділено обговоренню можливості спільної підготовки професійних кадрів області за німецькою дуальною системою. Віктор Сєргєєв, голова правління Федерації організацій роботодавців Дніпропетровської області, який теж був присутній на зустрічі,  підтримав президента ДТПП, зазначивши, що Дніпропетровщина стала пілотною областю України, в якій розпочата професійна підготовка кваліфікованих робітників на основі використання елементів дуальної системи навчання. Цей експеримент вже дав позитивні результати, тож дуже важливо продовжувати рухатися в цьому ж напрямі.

В результаті діалогу досягнута домовленість про початок співпраці у напряму організації у найближчий час візиту бізнесової делегації Дніпропетровщини до м. Котбус. Також розглянуте питання участі ТПП Котбус у роботі Українсько-німецького коопераційного бюро, яке створено при Дніпропетровській торгово-промисловій палаті за підтримки Магдебурської ТПП і успішно працює вже 10 років. Крім того, обговорені кроки для початку роботи у сфері інвестування, а саме, надання Дніпропетровською ТПП інвестиційних пропозицій представникам землі Бранденбургу і запрошення німецьких бізнесменів на Міжнародний економічний форум у Дніпрі, який відбудеться у березні поточного року.

«Для нас важливо побудувати співпрацю зі східно-європейськими країнами. Ми зацікавлені в Україні й наше першочергове завдання – проінформувати, зокрема, Дніпропетровський регіон щодо можливостей взаємовигідної двосторонньої кооперації», - зазначив президент ТПП Котбус Маркус Толлє.

Наприкінці зустрічі Віталій Жмуренко висловив надію на те, що діалог представників торгово-промислових палат Дніпропетровщини і Котбусу стане стартом для розвитку продуктивних взаємовідносин регіонів, обміну досвідом та реалізації спільних задач.