Київська торгово-промислова палата провела «День відкритих дверей»

07.09.2021

До Дня підприємця у Київській торгово-промисловій палаті відбувся «День відкритих дверей»

Організатором й ініціатором заходу був Комітет жінок-підприємниць Київської торгово-промислової палати.

«День відкритих дверей» зібрав не лише учасниць Комітету, а й нових членів Київської торгово-промислової палати, які вступили у 2021 році. Нетворкінг, обмін думками, ідеями, презентація продукції - стали основою заходу. А найактивніші члени Палати отримали спеціальні  нагороди до Дня підприємця.
Компанії продемонстрували свої товари та послуги під час спеціальної виставки, де кожен детально розповів учасникам про свій бізнес.

«У нас абсолютно демократична атмосфера», - зазначила Людмила Сізікова, перший віце-президент Київської ТПП та голова Комітету.  Під час урочистої частини Людмила Сізікова детально розповіла про Комітет жінок-підприємниць, його діяльність та плани. Вона поділилась важливою новиною про те, що Комітет увійшов до європейського проекту на підтримку жіночого підприємництва і лідерства.

У заході також взяла участь Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, яка підтримала активності Комітету жінок-підприємниць, та зазначила, що питання забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків стоять у всіх сферах суспільного життя. За її словами, за час локдауну жінок було звільнено у три рази більше, ніж чоловіків. «Економісти вирахували, якби зайнятість жінок була б така, як і зайнятість чоловіків, то це б додало 7 млрд доларів інвестицій до економіки України», - підкреслила Катерина Левченко.

Президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський навів статистичні дані про те, що Україна посідає друге місце в Європі за часткою жінок серед менеджерів та підприємців. Це, приблизно, 40% від загальної робочої сили, яка є серед приватних підприємців, серед керівників. У Київській торгово-промисловій палаті 65% персоналу складають жінки.

З вітальним словом виступили заступниця начальника управління промисловості і підприємництва КМДА Наталія Ковалишина та економічний радник Посольства Словацької Республіки в Україні Соня Крайчева, які поділились своїм поглядом на розвиток жіночого підприємництва.