Мистецтво промови - шлях до вашого успіху

01.10.2020

Дніпропетровська торгово-промислова палата завжди тримає руку на пульсі часу. Тренінг «Ораторська майстерність за 1 день», що відбувся 30 вересня - це черговий захід, організований Палатою для представників малого і середнього бізнесу і спрямований на актуальну потребу підприємців.

У світісоцмереж, смс  та e-mail-листувань мова все більше і більше стає одноманітною і буденною і, на жаль, неправильною. Для того ж, щоб стати харизматичною особистістю і за п'ять хвилин підкорювати аудиторії, необхідно оволодіти ораторською майстерністю.

Тренер - педагог, психолог, біолог, доктор філософії (PhD), засновниця Школи ораторського мистецтва Олена Берещук у навчанні використовує методики, розроблені з урахуванням фундаментальних законів роботи мозку, педагогічної психології, педагогіки дорослих.

«Стратегії і мовні техніки, яким я навчаю, базуються на найуспішніших комунікативних практиках, розроблених і апробованих кращими фахівцями і тренерами зі всього світу. Я по крупицях збираю цей матеріал, створюю тренажери і жорстко треную своїх учнів. Результат - збільшення активного словникового запасу, чітка структурна мова, підвищення рівня грамотності, вміння бути пластичним і вести діалоги будь-якої складності. Вести, а не бути веденими. Я вже не кажу про акторську майстерність, про розвиток емоційного інтелекту, важливість якого зараз у всіх на вустах», - говорить Олена.

Та чи можна за такий короткий строк отримати навички оратора? Можна, якщо вашим тренером стане справжній ас, висококласний фахівець Олена Берещук. Звісно ж, досвідченим, неперевершеним оратором так швидко не станеш, але базові навички опануєш.

І дійсно, учасники тренінгу за декілька годин одного дня опанували основні навички підготовки та проведення успішних публічних виступів, вміння, які допомагають правильно триматися перед аудиторією, налаштовувати дихання, голос, артикуляційний апарат на роботу, а також  впевнено і грамотно вибудовувати аргументацію, готувати спонтанні виступи. Крім того, сформували основу для поліпшення взаємин з партнерами в професійному діловому спілкуванні.

«Вдячна Палаті за ефективний тренінг, - поділилася своїм враженням керівник відділення ПР та маркетингу ТОВ «ЕДС -ІНЖИНІРІНГ» Ольга Бут, - отримала те, що необхідно - практичні знання,конкретні методики, які допомагаютьпокращити ораторську майстерність. Це необхідно для моєї професійної діяльності. Презентації, публічні виступи, відстоювання своєї точки зору – все це потребує особливої техніки. І тренер надала ці ключі до майстерності!».

«Дуже важливо, що ти говориш, і дуже важливо, як ти це говориш, - зазначила Олена Берещук, - уміння говорити - це мистецтво.  Розвинена мова - це Ваш статус і нові можливості.Мова - вираз себе, мова - показник рівня розвитку особистості, мова - спосіб допомогти іншим. Ораторська майстерність, риторика - потужна зброя ... І важливо, щоб люди використовували її в мирних цілях!»