Новий рік – нові можливості

23.01.2019

23 січня у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбувся перший у 2019 році семінар для компаній аграрної та переробної галузей. Понад 50 учасників - запорізькі виробники фруктів, овочів, малі харчові підприємства з переробки агропродукції - познайомилися з можливостями проекту ІТС для виробників плодоовочевої продукції південних регіонів України.

Освітній захід відкрив роботу Проекту Міжнародного Торгового Центру (ІТС) у Запорізькому регіоні. До цього часу – працював тільки у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях.

Національний менеджер проекту ІТС Альона Коломойцева акцентувала увагу на трьох головних учасниках проекту: це виробники плодоовочевої продукції, переробні підприємства та бізнес-асоціації.

Запорізька торгово-промислова палата розпочала співпрацю з проектом ще до його офіційного старту у регіоні. Експерти ІТС виступали на спеціалізованих форумах, компанії-члени палати ставали учасниками бізнес-місій.

Національний консультант проекту Владислав Фалєєв зазначає, що головний критерій успішної участі у проекті – це бажання бізнесу змінюватися, адаптуватися до міжнародних стандартів, представленість  на міжнародних виставках.

Головна мета – допомогти малим і середнім виробникам та переробникам свіжих овочів і фруктів підвищити конкурентоспроможність, інтегруватися в національні та глобальні ланцюжки створення доданої вартості, відкрити доступ до нових ринків з фокусом на ринки ЄС. Проект фінансується Посольством Швеції в Україні та реалізується ІТС у тісній співпраці з національними партнерами проекту.

Під час заходу надані практичні рекомендації, експортні знання, необхідні для виходу на цільові ринки, зокрема – ЄС. У програмі – дослідження зовнішніх ринків з метою просування на них продукції, використання онлайн - інструментів ІТС під час аналізу збуту продукції, дослідження та практичні рекомендації готовності підприємства до експорту, можливості проекту ІТС на допомогу малим та середнім підприємствам плодоовочевої галузі.

24 січня семінар продовжиться у режимі індивідуальних консультацій для аграріїв.