Президент Донецької ТПП Максим Ануфрієв бере участь у робочому візиті на Львівщину

17.06.2021

Львівщину відвідали представники вугільних регіонів - Луганщини, Донеччини та Волині. Президент Донецької ТПП Максим Ануфрієв бере участь у робочому візиті.

Львівщина, Луганщина та Донеччина мають позитивний приклад міжрегіональної співпраці. Наразі візит керівників органів місцевого самоврядування вугільних міст Донецької, Луганської і Волинської областей у Львівську область відбувається в рамках програми «Змінимо країну разом», яку реалізує Асоціація ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА".

Під час зустрічі учасники обговорювали проблеми, які виникають в процесі управління територіями. Представники Луганської області поділилися думками про те, що шукають можливість створити робочі місця в населених пунктах поблизу українсько-російського кордону. Адже якщо не забезпечити людей роботою і належним рівнем комфорту та безпеки, то вони змушені будуть виїздити, покидати свої домівки.

Учасники заходу наголошували на тому, що їх цікавить перепрофілювання працівників шахт на інші напрямки, інші сфери діяльності. Потрібно думати, яку альтернативу можна запропонувати шахтарям та їхнім родинам.

Попереду - низка зустрічей, поїздок до міст Львівщини.

Додамо, що візит організовано Луганським обласним правозахисним центром "Альтернатива" та Екодія за підтримки Germanwatch e.V.