(044) 584-28-24  
м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

Ресторатори Кропивницького навчались еко лайфхакам

07.08.2020

6 серпня, у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся тренінг на тему: «Відповідальне ведення ресторанного бізнесу. Еко лайфхаки для рестораторів».

Організатором тренінгу виступив Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Кропивницького, що діє при Кіровоградській РТПП у рамках ініціативи EU4Business. Фінансову підтримку надав Німецький Федеральний Закордонний Офіс.

У тренінгу взяли участь керівники відомих у Кропивницькому ресторанів, кав’ярень та піцерій «Парадіз», «Scorini», «Авокадо», «Drova», «Аркада», «Ваніль», представники місцевого Клубу рестораторів та ГО «Ресторанна гільдія».

Учасників привітала керівник Центру інформаційної підтримки бізнесу Надія Пшенична, яка повідомила, що головним завданням установи є підтримка місцевого бізнесу, насамперед інформаційна. Вона наголосила, що експерти Центру та торгово-промислової палати готови надавати місцевим рестораторам всебічну допомогу, в тому числі послуги внутрішнього аудиту ресторанних закладів. А вже восени планується провести блок тренінгів з підготовки ресторанного бізнесу до державних перевірок.

Проводила тренінг обласний координатор молодіжного руху Let's do it, Ukraine, представниця руху School recycling world у Кіровоградській області, експерт з питань Угоди про Асоціацію України з ЄС Євгенія Ткаченко.

«Екологічна переорієнтація ресторану не просте завдання. Але велику справу можна розпочати із маленького кроку – відмови від пластикових трубочок для коктейлів. Миттєве естетичне задоволення від кольорової прикраси є занадто дорогим для екології планети», - зазначила вона розпочинаючи заняття.

Під час тренінгу власникам та представникам ресторанного бізнесу запропонували додати в процеси ведення бізнесу моделі відповідального споживання, сформувати дієвий механізм сортування відходів, розробити новації для інформаційних та рекламних кампаній закладів.

Учасники дізналися про основні принципи Zero waste для ресторанного бізнесу, можливості сортування відходів у закладі, вітчизняні проекти з охорони навколишнього природнього середовища, з якими можуть співпрацювати ресторатори, на прикладі кращих європейських практик навчалися використовувати екологічні тренди у власному закладі.

За підсумками навчання учасники тренінгу склали екологічну стратегію для власного