У Херсонській ТПП обговорили стратегію збалансованого розвитку України

27.02.2018

У ХТПП відбулася зустріч херсонських підприємців з делегацією об’єднання «Українська Бізнес Ініціатива» - координатором Ініціативи Андрієм Ніколаєнко та її засновником, народним депутатом України Сергієм Тарутою.

Центральною темою зустрічі стали ті кроки, які необхідно здійснити для відновлення економіки і соціальної сфери держави та Херсонського регіону зокрема. Як підкреслив народний депутат Сергій Тарута, держава має створити для вітчизняних підприємств такі умови, за яких вони зможуть працювати на повну потужність. Лише в цьому випадку можна говорити про реальне зростання економіки та збільшення частки середнього класу в суспільстві. А для цього Україна перш за все повинна мати ефективну стратегію повної модернізації промисловості.

«Українська Бізнес Ініціатива» презентувала слухачам власні напрацювання такої стратегії – національної моделі збалансованого розвитку. У ній значна увага приділяється стимулюванню виробництва й економічної активності, розвитку інфраструктури, державним гарантіям для інвесторів, створенню достойних умов для професійної реалізації молоді в Україні, а також поверненню довіри до держави та її повноважних представників.

Успішне втілення такої стратегії потребує активнішої участі громадян у державотворенні, прийняття відповідальності за реалізацію плану розвитку України. В якості інструменту досягнення цієї мети Сергій Тарута та Андрій Ніколаєнко презентували підприємцям Херсонщини нову політичну силу «Основа». Ключовими принципами «Основи» проголошено людиноцентричність, соціальний капітал, енергоефективність, інвестиції та збільшення відсотку представників середнього класу.

Зустріч пройшла в атмосфері дружнього, конструктивного діалогу. Сергій Тарута та Андрій Ніколаєнко жваво спілкувалися з аудиторією, вислуховуючи пропозиції й побажання херсонських бізнесменів та відповідаючи на численні запитання із залу.