(044) 584-28-24  
м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

В Херсоні презентували аналітику стану плодоовочевої галузі Півдня України

16.04.2021

Проєкт Міжнародного Торгового Центру (ITC) у партнерстві з Херсонською ТПП представив результати дослідження ситуації у виробництві та переробці овочів і фруктів в Україні.

13 квітня у Херсонській ТПП презентували аналітичний звіт щодо ситуації у сфері виробництва та переробки овочів і фруктів в Україні, підготовлений Проєктом Міжнародного Торгового Центру (ITC). Звіт підсумовує результати анкетування, проведеного Проєктом в жовтні 2020 р. у співпраці з Херсонською ТПП та іншими партнерами у регіонах. 

Менеджер Проєкту ІТС Альона Коломойцева та консультант Олексій Єрохін презентували ключові дані, отримані від виробників і переробників та висновки, які експерти зробили на основі цих даних. Результати дослідження розкривають зміни, які відбулися в галузі за останні 4 роки: досягнення та спроможності наших підприємств та проблеми й труднощі, що виникають. 

Незважаючи на те, що дослідженням охоплено лише частину України, аналітика за його результатами буде цікавою й іншим областям. Адже практичні проблеми вирощування, переробки та експорту фруктів/овочів/ягід в різних регіонах – схожі. Як зазначають експерти, дуже важливо допомогти виробникам та переробникам побачити ситуацію в галузі «очами партнера», зміцнити рівень довіри та кооперації. Окреме актуальне питання – внутрішня стратегія кожного підприємства, обов’язкове підвищення кваліфікації персоналу. 

З повною версією звіту можна ознайомитися за посиланням

 

Довідка: 

Проєкт ITC (International Trade Centre) «Сприяння виходу МСП плодоовочевого сектору на зовнішні ринки та включення їх у ланцюжки доданої вартості» впроваджується в Україні з 2016 року, допомагаючи бізнесу розібратися у вимогах зовнішніх ринків, брати участь у міжнародних виставках та виводити продукцію на цільові ринки (зокрема ЄС).

Проєкт фінансується Урядом Швеції та реалізується Міжнародним торговим центром у тісній співпраці з національними партнерами проекту (перш за все регіональними ТПП) у шести регіонах: Херсонському, Миколаївському, Одеському, Запорізькому, Дніпропетровському та Вінницькому. Офіційний сайт

Дослідження щодо ситуації у сфері виробництва та переробки овочів і фруктів в Україні тривало з жовтня по грудень 2020 р. у шести регіонах діяльності Проєкту. Опитано 176 виробників овочів і фруктів, а також 47 переробників цієї продукції.