Запорізька торгово-промислова палата запрошує до участі в навчальному проєкті з підприємництва для молоді

20.04.2021

Запорізька торгово-промислова палата повідомляє про старт проєкту Junior Achievement (JA) Europe у Запорізькій області. Це найбільша європейська неприбуткова організація, що розробляє і пропонує навчальні програми з розвитку підприємництва і фінансової грамотності для молоді.

20 квітня відбулася онлайн-презентація пілотної програми JA Company Programme – найпоширенішого навчального курсу з молодіжного підприємництва в Європі.

У заході взяли участь віцепрезидент Запорізької ТПП Андрій Куц, директорка з адвокації і розвитку Junior Achievement Мінна Меллері, представники запорізьких компаній, освітніх закладів, учасники кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування».

Основні цілі проєкту дуже близькі Запорізькій торгово-промисловій палаті. Адже бізнес-освіта – один із основних напрямів діяльності ЗТПП. Щорічно відбувається понад 80-ти освітніх заходів для бізнесу, консультують провідні українські і закордонні експерти. Майданчиком для презентації навчальних закладів, освітніх програм традиційно є «Ярмарок освіти» - спеціалізована виставка організовується вже протягом понад 20-ти років.

Запорізька палата активно підтримує розвиток дуальної системи освіти, яка передбачає тісну взаємодію освітніх закладів та підприємств, що потребують кваліфікованих кадрів.

Саме активна співпраця освітніх закладів і бізнесу – в основі нового для Запорізької області проєкту. Наразі JA Company Programme стартує у Запорізькій і Донецькій областях.

Програма пропонуватиметься у закладах професійно-технічної і фахової передвищої освіти Запорізької області, які стануть партнерами JA Europe, починаючи з вересня 2021 року.

Оскільки ж діяльність Junior Achievement відбувається у тісній координації з підприємницькими колами, членів Запорізької торгово-промислової палати запрошують до співпраці у запуску пілотної програми JA Company Programme. Зокрема, можна долучитися Робочої групи JA Ukraine  або спробувати себе у ролі бізнес-ментора.

Довідково

JA Europe – найбільша європейська неприбуткова організація, що розробляє і пропонує молодіжні освітні програми з підприємництва, фінансової грамотності і підготовки до початку професійної кар’єри.

Протягом понад 100 років JA Europe, частина всесвітньої мережі JA Worldwide, створює умови для зайнятості, створення робочих місць і фінансового успіху молоді.

JA Europe розпочала трирічну програму співпраці з Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GIZ, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) з метою започаткування програмної діяльності Junior Achievement в Україні.

Пілотна програма JA Europe передбачає запуск у вересні 2021 року навчального курсу JA Company Programme для учнів професійно-технічних навчальних закладів та фахових коледжів, що надає можливість отримати практичні навики функціонування приватного підприємства за допомогою менторів з бізнес-середовища.