Азербайджан готовий активізувати співпрацю з українським бізнесом

13.01.2022

Президент ТПП України Геннадій Чижиков зустрівся з Головою правління Агентства з розвитку малого та середнього бізнесу Азербайджану Орханом Маммадовим.

Розмова про розвиток торгівлі між країнами відбулась напередодні візиту Президента Азербайджану Ільхама Алієва до України.

Агентство з розвитку малого та середнього бізнесу Азербайджану (KOBIA) – потужна організація, яка регулює діяльність малого та середнього бізнесу, надає різні інструменти підтримки підприємцям. ТПП України разом з KOBIA за останні роки організували декілька спільних бізнес-заходів як в Україні, так і в Баку.

Геннадій Чижиков з Орханом Маммадовим обговорили результати домовленостей, укладених під час Спільного засідання Українсько-Азербайджанської Ділової Ради (2021 р.), окреслили план роботи на поточний рік та узгодили  підтримку подальшої діяльності Ділової Ради.

«Наші країни мають величезний потенціал для зростання взаємовигідної торгівлі. Товарообіг між Азербайджаном та Україною торік попередньо сягнув $900 мільйонів. Це піковий показник останніх років, який свідчить про поглиблення  взаємодії між діловими колами України та Азербайджану», - сказав Г. Чижиков.

У Азербайджані готові активно співпрацювати з українським бізнесом, зокрема у сфері ІТ, нафто та газовидобування, гірничої промисловості, агросектору, харчової та хімічної промисловості, будівництва, машинобудування, інвестицій, технологій і послуг.

Актуальною для азербайджанських підприємців залишається можливість створення підприємств у сфері агропереробки; виконання спільних проєктів з меліорації земель, хімічній промисловості та освіти; інвестування в нерухомість.

Для нарощування двосторонніх контактів пропонуємо цього року провести азербайджансько-український діловий форум у Києві та 2-ге спільне засідання Українсько-Азербайджанської Ділової Ради в м. Баку в рамках проведення 13-го Засідання українсько-азербайджанської міжурядової комісії.

Азербайджан є ключовим економічним партнером України в регіоні Південного Кавказу. Близько 200 українських підприємств працюють на території Азербайджану.