м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33

Безпечні продукти – запорука безпечного життя

07.06.2021

З нагоди відзначення Всесвітнього дня безпечності харчових продуктів представники органів державної влади та партнерських організацій обговорили дану проблематику у рамках інформаційного онлайн-заходу.

Всесвітній день безпечності харчових продуктів започатковано відповідно до резолюції A/RES/73/250 Генеральної асамблеї ООН від 20 грудня 2018 року у відповідь на появу нових викликів, пов‘язаних з поширенням шкідливих організмів та небезпечних хімічних речовин.

Ми хочемо жити у безпечному світі та вживати безпечні продукти. Саме для цього був впроваджений проєкт "Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції", що реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні в рамках Програми МАТРА Аналітичним центром Аграрного союзу України у співпраці з Торгово-промисловою палатою України та Українською аграрною конфедерацією.  

До обговорення проблематики були запрошені представники органів державної влади та міжнародних організацій, тренери та консультанти з питань підготовки підприємств до державних перевірок та виконання вимог ЄС у сфері безпечності аграрної та харчової продукції.

«Для того, щоб жити в безпечній країні, безпека повинна бути не тільки військова чи економічна. Як кажуть, людина складається з того, чим вона харчується. Тому однією з важливих складових комфортного життя якраз є безпечна харчова продукція», - наголосив перший віцепрезидент ТПП України Михайло Непран.

Торгово-промислова палата України висловлює вдячність Посольству Королівства Нідерландів в Україні, Аналітичному центру Аграрного союзу України й Українській аграрній конфедерації за плідну співпрацю у сприянні виготовленню українськими виробниками безпечної харчової продукції.

Анонси

Останні новини