Бізнес очікує на оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

05.07.2021

Після 5 років з дня набуття чинності економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС в українських підприємців виникли труднощі у питаннях квот, мит та торгових обмежень.

Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков взяв участь у комітетських слуханнях «Стратегічні орієнтири поглиблення торговельно-економічних відносин України з країнами ЄС в умовах дії Угоди про асоціацію». Учасники заходу обговорили шляхи вирішення і покращення торговельно-економічних відносин з ЄС.

Тим часом ТПП України продовжує навчати українських бізнесменів освоювати ринки ЄС. За словами Геннадія Чижикова, це може стати своєрідним містком для виходу на ще більші світові ринки.

«Від малого та середнього бізнесу, який цікавиться виходом на ринки ЄС, ми часто чуємо про виклики, з якими вони стикаються, та їхні побажання щодо змін, які б їх стимулювали ще з більшим ентузіазмом орієнтуватися на ринки ЄС. ТПП України регулярно спілкується з Урядом для допомоги у вирішенні цих непорозумінь з європейськими партнерами», - сказав Г. Чижиков.

Український бізнес просить: розширити тарифні квоти ЄС на українську аграрну та харчову продукцію або скасувати їх; спростити умови доступу на ринок ЄС агропромислової продукції з високою доданою вартістю та лібералізувати міжнародні транзитні перевезення вантажів.

Торгово-промислова палата України вдячна голові Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.