Compliance для бізнесу: з чого починати?

09.02.2018

У Торгово-промисловій палаті України відбулась освітня зустріч із Всеукраїнською мережею доброчесності та комплаєнсу. Її учасників привітав перший віце-президент ТПП України Михайло Непран.

«Як одна з найстаріших асоціацій бізнесу, ТПП всіляко підтримує та сприяє активному обговоренню актуальних для нього тем. До теми комплаєнсу в Україні віднедавна зростає інтерес не лише серед представників великого бізнесу, а й малого та середнього, тому таким заходам, яке сьогодні проводить UNIC у ТПП, – «зелене світло!», – підкреслив Михайло Непран.

Ганна Герасимчук, голова Секретаріату UNIC, ознайомила слухачів із основними цілями та перевагами  членства в Мережі.

«Поширюючи ідеї доброчесності та порядності в бізнес-середовищі, власним прикладом ми здатні надихнути інших на рішучі кроки та допомогти побачити переваги тим, хто ще вагається», – запевнила вона.

Із презентацією «Compliance для бізнесу: з чого починати?» виступив Андрій Кавчук, партнер адвокатського об’єднання «Бачинський, Коломієць та партнери». Зокрема, йшлося про виклики для бізнесу після прийняття принципового рішення запровадити високі етичні стандарти в своїй діяльності та конкурентні переваги доброчесної поведінки.

На думку Андрія, сompliance – не для слабких, а для тих, хто готовий бути першим, хто не боїться протистояти корупційній системі і вміє мислити стратегічно в довгостроковій перспективі.

Сергій Лукін, виконавчий директор «Business Gathering», розповів про антикорупційний комплаєнс у відносинах із органами державної влади та навів практичні приклади особливостей застосування комплаєнс бізнесом в Україні та за кордоном.

Мережа висловлює подяку представникам ТПП, спікерам та учасникам заходу.

Анонс наступних освітніх заходів і подій Мережі дивіться на сайті www.unic.org.ua та на сторінці https://www.facebook.com/UNIC2017/