Експерти ТПП України розпочали тренінги з групового консультування компаній з оцінки відповідності косметичної продукції

09.02.2024

Торгово-промислова палата України та Харківська ТПП у рамках проєкту «Подолання викликів відповідності вимогам ринків: прокладання шляху до євроінтеграції» розпочала надання супроводу процесу доведення відповідності косметичної продукції вимогам закордонного ринку.

9 лютого 2024 року відбулась перша зустріч щодо групового консультування виробників косметичної продукції, які планують експортувати до ЄС.

Консультанти ознайомили представників компаній із профільною системою технічного регулювання у ЄС та особливостями процесу доведення відповідності косметичної продукції.

Протягом сесій з консультування разом з консультантом-ментором компанія:

• обере орган з оцінки відповідності (якщо залучення органу передбачено процедурою доведення відповідності);
  • визначиться з потрібними випробуваннями/ тестуванням і зможе
  • встановити контакт з органом оцінки відповідності для проходження сертифікації/ випробувань.

Довідково
Супровід надається в рамках проекту, який реалізується в межах проекту міжнародної співпраці ReACT4UA («Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі»), що фінансується урядом Німеччини і виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Навчання організовує та провидить Торгово-промислова палата України в партнерстві з Харківською торгово-промисловою палатою.

Теги: Європейський Союз (ЄС), експорт, ТППУ, тренінг, експорт до ЄС, Харківська ТПП, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, консультування