(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

Фахівці ТПП розроблять індивідуальні стратегії експорту одягу до ЄС для українських виробників одягу

12.07.2017

Відбір учасників вже розпочато. Проводиться він в рамках другого етапу програми підтримки експорту для українських виробників одягу та взуття, організований ТПП України за підтримки CBI (нідерландського Центру підтримки імпорту) та у співпраці з регіональними торгово-промисловими палатами і Асоціацією «Укрлегпром».

Майстер-класом для виробників одягу 7 липня у Хмельницькому успішнозавершився 1-й етап в програмі.

Протягом 3-7 липня в ТПП України, Харківській і Хмельницькій ТПП відбулися майстер-класи британського експерта Джуліана Гілла «Тенденції та можливості ринку ЄС для українських виробників одягу». В заходах взяли активну участь близько 60 українських дизайнерів і виробників одягу, які планують експортувати чи вже експортують до ЄС.

Після заходів учасники поділилися своїми враженнями:

Богдана Климкович і Марія Костинська, бренд Bunt, м. Львів:

«Отримали дуже багато нової та корисної інформації і хочемо продовжити працювати над розробкою стратегії експорту нашого одягу до Європи. На нашу думку, ця програма може дати чудові результати та відкрити хороші можливості на європейському ринку».

Ольга Швець, бренд VINEYA Kids, м. Вінниця:

«Дуже задоволена семінаром. Дякую за безцінний матеріал та подачу, він є для нас актуальним та  потрібним».

Крім того, британський експерт в ТПП України провів інтенсивний спеціалізований тренінг для українських консультантів з експорту - фахівців ТПП України, регіональних ТПП та партнерських організацій. Майже 20 учасників тренінгу отримали цінну інформацію про галузь та інструменти покращення власних спроможностей, що сприятиме їм у підтримці та консультуванні українських виробників одягу щодо роботи на ринках ЄС.

Зараз українські виробники одягу - учасники майстер-класів мають можливість подати заявки на участь у відборі до наступного етапу програми – розробки індивідуальних стратегій експорту одягу до ЄС і планів їх впровадження. Стратегії розроблятимуть фахівці ТПП України, Київської, Чернігівської, Харківської та Хмельницької ТПП під керівництвом тренера програми та разом із компаніями.

А з 25 по 29 вересня 2017 року аналогічні майстер-класи будуть проведені для українських виробників взуття.

Теги:ТППУ, експорт, експорт до ЄС, одяг