ГЕННАДІЙ ЧИЖИКОВ: «ІНВЕСТИЦІЇ – НАЙКРАЩЕ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ КРАЇНИ»

27.03.2017

Про це президент ТПП України сказав на конференції «Business with Austria: Compliance and Anti-Money Laundering Issues», де презентували переваги та перспективи інвестування в Австрії, вимоги законодавства щодо протидії корупції в юридичній сфері, банківське регулювання. Австрія – одна з найпривабливіших європейських країн для ведення бізнесу. Спеціальні гості заходу – пані Герміне Поппеллер, посол Австрії в Україні, та пан Олександр Щерба, посол України в Австрії.

«Інвестиції – найкраще підтвердження позитивного іміджу країни. Головною темою цієї конференції є залучення іноземних інвестицій в Австрію. А одним із головних завдань ТПП України є всебічне сприяння входженню іноземних інвестицій в економіку України. На перший погляд, ці теми вступають у протиріччя одна з іншою. Однак, на мою думку, за своєю суттю вони є частиною одного більш масштабного процесу – процесу подальшого розвитку, розширення та поглиблення всебічного економічного співробітництва наших країн», – підкреслив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Стабільність політичної ситуації й економіки, низький рівень інфляції, прихильність податкового законодавства до нового бізнесу, широкі можливості для ділової активності – все це сприяє посиленню діяльності підприємців.

Вихід на європейський ринок для українських підприємств, із огляду на широкомасштабні інтеграційні процеси, є одним із найактуальніших питань сьогодні. Австрія – країна з сильним економічним потенціалом, сучасною інфраструктурою та високотехнологічним виробництвом. Серед усіх держав – членів ЄС, незважаючи на потужну «податкову конкуренцію» зі Східною Європою, Австрія утверджується як місце сприятливого розвитку бізнесу.

«Україна має всі ресурси для розвитку, зокрема, залучення міжнародних інвесторів. В Європі Україну розглядають як перспективну, з точки зору індустріального потенціалу, країну. Ми бажаємо Україні розвитку і процвітання», – сказала Герміне Попеллер.

Австрійські підприємства з українським капіталом можуть зберігати тісні зв’язки – виробничі, технічні, коопераційні – зі своїми «материнськими» компаніями в Україні і тим самим сприяти їх розвитку. Крім того, безпосередній виробничий досвід роботи українських підприємців на австрійському ринку дозволить їм легше й ефективніше переймати європейські методи ведення бізнесу і впроваджувати їх на своїх підприємствах в Україні. Австрійські компанії з українським капіталом допоможуть підприємствам із України розробляти і випускати товари європейського рівня якості та реалізовувати їх на європейських ринках.

«Завдання української дипломатії у ці непрості для України часи – повна підтримка економіки країни. Зростання українських інвестицій в економіку Австрії – це і зростання іноземних інвестицій в Україну, і прискорення розвитку, реформування і модернізації економіки України», – зазначив Олександр Щерба.

Теги: бізнес, Австрія, інвестиції