(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

ІНОЗЕМНИЙ І НАЦІОНАЛЬНИЙ БІЗНЕСИ ОБ’ЄДНАЛИСЯ ЗАДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО КЛІМАТУ УКРАЇНИ

19.04.2017

В Україні засновано Міжнародну раду палат і бізнес-асоціацій. Урочиста церемонія підписання меморандуму про її створення відбулася 19 квітня в Торгово-промисловій палаті України. Американсько-Українська ділова рада, Китайська торгова асоціація, Міжнародна турецько-українська бізнес-асоціація, Німецько-Українська торгово-промислова палата, Торгово-промислова палата України та Франко-Українська торгово-промислова палата ухвалили рішення об’єднатися задля поліпшення умов для самоврядування бізнесу в Україні. Долучитися до спільноти висловила бажання й Британсько-Українська торгова палата.

Міжнародні торгові палати й асоціації іноземного бізнесу спільно захищатимуть бізнес-інтереси іноземних і вітчизняних інвесторів в Україні,а також співпрацюватимуть із мето активізації та поглиблення рівня бізнес-діалогу з урядом.

Новоутворена платформа загалом  об’єднує близько   9000 компаній, із яких 8 тисяч – члени ТПП України, що представляють національний бізнес,і майже тисяча іноземних інвесторів, які працюють в Україні.

«Сьогодні відбулась, без перебільшення,  історична подія – бізнес-асоціації та двосторонні палати шести провідних країн, що входять у топ-10 основних інвесторів нашої держави  – Франції, Німеччини, Китаю, Америки, Туреччини та, власне, України, об’єдналися. Коли бізнес об’єднується – його голос стає сильнішим. Новостворена Рада – дієва платформа для розв’язання низки проблем, які стоять перед українським бізнесом і які у співробітництві ми зможемо значно швидше й успішніше вирішити. Наша Рада відкрита для інших іноземних дво- та багатосторонніх палат і бізнес-асоціацій, які поділяють наші цілі та принципи. Давайте разом працювати над створенням сприятливого бізнес-клімату», сказав Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України.

Рада збиратиметься регулярно для обговорення актуальних питань, рамкових умов для інвестування та готуватиме пропозиції уряду України щодо вдосконалення можливостей самоврядування, економічної ситуації та бізнес-клімату, вирішення системних проблем, що заважають іноземним і вітчизняним інвесторам в Україні.

«Створення такого об’єднання зараз – як ніколи на часі. Рада буде всіляко підтримувати і розвивати напрями, які дають реальний економічний ефект для українського бізнесу», – сказав Морган Вільямс, президент Американсько-Української ділової ради.

«Підписання меморандуму  в стінах ТПП України  зміцнить діалог між українським та іноземним бізнесом, а створення  Міжнародної ради палаті бізнес-асоціацій уже у найближчому майбутньому обіцяє позитивний вплив на українську економіку», – сказав Руслан  Осипенко, виконавчий директор Китайської торгової асоціації.

«Туреччина й Україна зараз переживають «золотий період» економічних, туристичних і культурних взаємин. Уперше в історії бізнес-асоціації та торгові палати провідних країн об’єдналися для того, щоб спільними зусиллями покращувати бізнес-кліматі залучати інвестиції», – сказав Бурак  Пехліван, голова Міжнародної турецько-української бізнес-асоціації.

«Німеччина – один із основних інвесторів в Україні. У німецького бізнесу є золоте правило:не варто перекладати відповідальність на уряд; бізнес має власноруч щодня змінювати ситуацію на краще. Міжнародна рада палаті бізнес-асоціацій в Україні покликана працювати у цьому напрямі – ми об’єднуємо голос бізнесу», – сказав Александр Маркус, голова  Німецько-Української  торгово-промислової  палати.

«Наша мета – залучити більше інвесторів до України», – сказав Бертран Бар’є, член ради директорів Франко-Української торгово-промислової палати.

У заході також взяли участь керівники дипломатичних установ зарубіжних країн, що акредитованих в Україні.

Теги:ТППУ, бізнес-асоціації, двосторонні палати, меморандум, Міжнародна рада палат і бізнес-асоціацій, Франція, Німеччина, Китай, Америка, Україна, Туреччина