Керівники усіх палат світу виступають за солідарність у протидії коронакризі

17.06.2020

Це продемонструвала позачергова сесія Генеральної ради Федерації світових палат, у якій взяв участь президент ТПП України Геннадій Чижиков.

«Рецепти різні. Підсумок один: ми повинні довести нашу спроможність зробити найкраще для економіки наших країн, постраждалої у сфері послуг. І зможемо це зробити лише об’єднавши наші зусилля», – сказав Геннадій Чижиков.

Онлайн-конференція Генеральної ради Всесвітньої федерації палат пройшла під керівництвом  Хамада Буаміма, голови WCF. Розглядалися питання проведення 12-го Всесвітнього конгресу палат 23–25 листопада 2021 року в м. Дубаї та 13-го Всесвітнього конгресу палат у червні 2023 року в Женеві. Крім того, керівники різних палат світу, що  входять до складу керуючих органів WCF,    поділилися своїми напрацюваннями та механізмами протидії впливу на економіку COVID-19. Йшлося про допомогу малому та середньому бізнесу протягом пандемії. Генеральний секретар Міжнародної торгової палати (ICC)  Джон Дентон зазначив, що ICC разом із WCF представляють глобальний голос від макроекономічного сектора країн у вирішенні перешкод, спричинених COVID-19.
«Ми  організація, яка лобіює інтереси бізнесу. Ми повинні подавати «загальний голос», розробити багатогранну онлайн-платформу. Необхідно також  скласти план роботи після завершення карантину», – сказав він.
Європейські держави пропонують мікрокредити для підприємств, безкоштовні тренінги, онлайн-семінари.
Президент ТПП України Геннадій Чижиков також  зазначив, що пандемія коронавірусу накрила увесь світ.
«І ми, як одна з найпотужніших організацій в Україні, повинні були реагувати на проблеми бізнесу з самого початку  карантину. Одним із перших секторів вітчизняної економіки, який вже сьогодні відчув на собі усі руйнівні наслідки світової пандемії коронавірусу, стала туристична галузь. ТПП України разом із відповідними комітетами при ТПП України розроблено  пропозиції до Кабінету Міністрів України щодо запровадження невідкладних заходів для підтримки МСБ туристичної сфери. Крім того, в ТПП України є центр з підтримки експорту, до якого  будь-яка компанія може звернутися по допомогу щодо вирішення проблем експорту. Ми повинні довести нашу спроможність зробити найкраще для економіки наших країн, постраждалої у сфері послуг», – підкреслив президент ТПП України.