(044) 584-28-24  | (044) 584-28-33 (канцелярія)

Київські підприємства представлять свій експортний потенціал на China International Import Expo

11.10.2018

Із 5 по 10 листопада 2018 року в Шанхаї (Китайська Народна Республіка) вперше проходитиме міжнародна виставка «China International Import Expo 2018». ТПП України працює над тим, щоб разом із Мінекономрозвитку, Мінагрополітики й іншими державними органами гідно представити Україну на цьому заході. Промисловий потенціал Києва на виставці продемонструють 8 столичних підприємств. Це пілотний проект, який організовує ТПП разом з КМДА, за фінансової підтримки останньої.

Підприємств Києва матимуть стенди  в павільйоні «Машинобудування».

Серед них – «Атомкомплект», «Станкін», «Мікрол», «Київприлад», «Елватех», «Елміз», «Імпульс», «Енергія води» та «Семпал».

Загалом, вітчизняні експозиції будуть представлені у трьох павільйонах. Національний стенд України буде розміщено окремо, він матиме площу 130 квадратних метрів та буде двоповерховим.

Наразі триває збір інформації для електронного каталогу українських компаній, для демонстрації на національному стенді.  Крім того, до друку готується книга «Україна – унікальний торговельний партнер для Китаю», яка  складатиметься з двох частин – інформаційних матеріалів про вітчизняний експорт і комерційних пропозицій від українських компаній.

Захід передбачає 2 складові: виставку українських підприємств, націлену на імпорт; бізнес-форум у Пекіні, організований  спільно з Китайською радою сприяння міжнародній торгівлі (CCPIT), який відвідає українська делегація на чолі зі співголовою Українсько-китайської міжурядової комісії зі співробітництва, першим віце-прем’єр-міністром України − міністром економічного розвитку та торгівлі України Степаном Кубівим.

Торгово-промислова палата України готує індивідуальну ділову програму для кожного учасника. Це також і інформування китайського бізнесу щодо українських компаній та організація зустрічей потенційних партнерів.

China International Import Expo – це не тільки відкрита платформа міжнародного співробітництва, побудована Китаєм, для демонстрації національних досягнень  інших країн світу та проведення зовнішньої торгівлі, а також міжнародного суспільного продукту, обговорення основних проблем зовнішньої торгівлі та світової економіки та покращення глобального економічного управління.

Виставка складатиметься з двох частин, присвячених торгівлі товарами та послугами.

Павільйон торгівлі товарами включає 6 виставкових площ загальним обсягом 180 тисяч квадратних метрів: висококласне інтелектуальне обладнання; побутова електроніка та техніка; автомобілі; одяг, аксесуари та товари народного споживання; продукти харчування та сільськогосподарські продукти; медичне обладнання та засоби медичного обслуговування.

Павільйон торгівлі послугами на площі 30 тисяч квадратних метрів демонструватиме досягнення у туристичному бізнесі, культурі й освіті, креативному дизайні і сервісному аутсорсингу.

Очікується, що у виставці візьмуть участь компанії з більш ніж 100 країн і регіонів: виробники промислового обладнання, побутової техніки, автомобільного транспорту, одягу та споживчих товарів, харчової й аграрної продукції, медичного обладнання та продукції, а також компанії, які надають послуги у сферах туризму, новітніх технологій, культури й освіти, проектування та дизайну, аутсорсингу.

«Ми хотіли б співпрацювати з усіма країнами, регіонами та міжнародними організаціями, адже прагнемо до того, щоб CIIE стала виставкою світового рівня, надаючи нові канали країнам і регіонам для ведення бізнесу, зміцнення взаємодії та сприяння загальному процвітанню світової економіки та торгівлі», – кажуть організатори.

Маючи найвищий показник населення у світі, Китай є другою за величиною економікою та імпортером і споживачем. Нині держава вступила у новий етап розвитку, на якому споживання продовжує збільшуватися, що свідчить про величезний потенціал зростання імпорту. У найближчі п’ять років Китай чекає імпорту товарів і послуг вартістю понад 10 трлн американських доларів, що дає історичну можливість для підприємств світу вийти на величезний китайський ринок.

Теги:ТППУ, Бізнес, Україна, Китай, China International Import Expo 2018