Комунікативна платформа між палатами України та Китаю зміцнить позиції бізнесу у торговельних взаємовідносинах

07.06.2017

Представники ТПП України і 7 регіональних палат (Донецької, Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Херсонської, Одеської, Кіровоградської) взяли участь у семінарі на тему перспектив співпраці торгово-промислових палат України і Китаю у 2017 році, що пройшов у Фучжоу (Китай) за підтримки Міністерства комерції КНР.

Провідна і найчисельніша бізнес-асоціація України, Торгово-промислова палата, серед першочергових завдань має  організацію тривалих, ефективних і взаємовигідних відносин між бізнесменами України й інших країн, зокрема Китаю. Завдяки семінару вітчизняні палати отримали  можливість запозичити досвід – досвід реформ, досвід знань і змін, досвід сталого розвитку, досвід зростання.

Подібний семінар – унікальна можливість  вивчити досвід китайських партнерів у сталому розвитку економіки країни, залученні іноземних інвестицій, всебічній підтримці бізнесу країни, становленні його інфраструктури тощо. Така співпраця сприятиме зміцненню зв’язків ділових кіл обох країн.

Належний розвиток китайського  вектора зовнішньоекономічної політики дозволить Україні не лише залучити додаткові інвестиції, зберегти та підвищити економічний, оборонний і науково-технічний потенціал, але й скористатися вигодами диверсифікації зовнішньоекономічної співпраці, оскільки саме країни Азійсько-Тихоокеанського регіону зараз стають «локомотивами» світового економічного розвитку та набувають значної ваги в глобальній політиці.

Теги: ТППУ, Україна, Китай, семінар