Корисний старт: у ТПП України бізнесу презентували можливості роботи з ПАР

20.11.2019

ТПП України ставить за мету подолати спад у торговельно-економічному співробітництві з ПАР і працює над розширенням експорту до Африканського континенту. З цією метою ТПП України спільно з посольством провела презентацію можливостей співпраці бізнесу обох країн.

«Ідея проста  реалізовувати успішні проєкти, аби на власному прикладі показувати як розбудовувати та поглиблювати співпрацю. Тож сьогодні  спільно з посольством  ми організували івент, який включає спілкування з  бізнесом обох країн, презентації та культурний вечір із митцями, дизайнерами  та вином», – сказав Геннадій Чижиков, президент ТПП України.

Для України, яка зараз працює над диверсифікацією ринків  і розширенням  географії свого експорту, презентація торговельного, економічного та туристичного потенціалу Південно-Африканської Республіки дуже корисна і продемонструвала бажання бізнесу  співпрацювати в енергетичному та аграрному секторах, туризмі.

«Ми маємо декілька актуальних завдань: відновити зацікавленість українського бізнесу, зрозуміти й усунути причини спаду торгівлі, визначити пріоритетні галузі промисловості та бізнесу, організувати до ПАР бізнес-місію та заснувати Ділову раду»,  сказав Андре Грюневальд,  посол ПАР в Україні.

ПАР – єдина африканська держава – член «Великої двадцятки». Її економіка  є другою за величиною в Африці після Нігерії, як найбільш індустріалізована та диверсифікована економіка на континенті, що динамічно розвивається. Валовий внутрішній продукт країни зараз сягає  360 млрд дол.