Підприємці Таджикистану вивчають українські медові технології

29.10.2021

Таджикистан переймає досвід українських бджолярів

У Торгово-промисловій палаті України відбулась робоча зустріч делегації з Таджикистану по бджільництву та медовій промисловості з представниками державної влади України.

Таджикистан зацікавлений у налагодженні контактів з українськими колегами та вивченнi досвіду України з розвитку бджільництва, як одного із світових лідерів у цій сфері. Український медовий експорт 2020 р. сягнув абсолютного рекорду — майже 81 тис. тонн загальною вартістю $138,9 млн. Світова торгівля медом 2020 р. зросла до 711,3 тис. тонн

28 жовтня учасники ділової делегації з Таджикістану були гостями Національного медового форуму України «Золота пасіка 5.0» та професійної виставки.

Дякуємо за фахові консультації та участь у заході завідувачці сектору розвитку бджільництва при Міністерстві аграрної політики та продовольства України Оксані Борейко, начальнику відділу безпечності харчових продуктів Держспоживслужби України Оксані Новохатній, президенту Спілки пасічників України Володимиру Стретовичу, президент Асоціації професійних пасічників Григорію Легкому, співзасновнику ТМ «Медові брати» Дмитру Кушніруку, завідувачам хіміко-токсикологічного відділу та фізико-хімічної лабораторії дослідного інституту Світлані Шуляк та Аллі Маслюк.

Презентація делегації Таджикістану