Політика новітнього індустріального розвитку: другий круглий стіл

15.10.2020

В ТПП України відбувся другий круглий стіл із серії обговорень дослідження «Економічне відродження через індустріальний розвиток України».

Раніше представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні було заплановано провести серію з трьох круглих столів з метою презентації та обговорення дослідження «Економічне відродження через індустріальний розвиток України». Перший з них, який відбувся 1 жовтня, був присвячений темі «Економічна альтернатива для України: новітній індустріальний розвиток проти сировинної, аграрної країни без промисловості». Про це більш детально за посиланням.

Сьогодні було організовано другий круглий стіл на тему «Україна в пастці бідності: як таке трапилось і як це змінити».

Партнерами заходу стали Торгово-промислова палата України, ДП «Укрпромзовнішекспертиза», Інститут суспільно-економічних досліджень, платформа «Industry4Ukraine» та GMK Center.

Цього разу на пленарному засіданні учасникам було запропоновано три презентації, які представили Людмила Черенько (завідувач сектору досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України), Анатолій Максюта (голова Правління «Інституту суспільно-економічних досліджень»), Володимир Власюк (директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза» і голова Комітету з промислової модернізації при ТПП України).

Участь у круглому столі також взяли запрошені економісти і експерти, представники бізнесу, виконавчої та законодавчої влади і громадянського суспільства, які в рамках експертної дискусії обговорили питання, що стосуються політики новітнього індустріального розвитку.