Президент ТПП України зустрівся з бізнесом Запорізького регіону

22.10.2018

«Для розвитку малого та середнього бізнесу в Україні дуже важливі оптимістичні історії підприємств, що демонструють орієнтованість на результат, наполегливість і досконале знання власної справи», – зазначив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков під час перебування у Запорізькому регіоні.

Прикладом такого підприємства є приватна пекарня «Урожай», член  ТПП України та Запорізької ТПП. Екскурсію виробництвом провів директор «Урожаю» Олексій Пучков.

Сьогодні підприємство, що випускає понад 40 видів хлібобулочної продукції, є найбільшим серед малих пекарень Запоріжжя. Продукція реалізується через провідні торгові мережі не тільки у рідному Запорізькому регіоні, але й інших українських містах. Працюючи на регіональному ринку з 1995 року, компанія постійно пропонує нові ексклюзивні продукти, зокрема, під торговими марками «Урожай», «Житня лінія», «Пан Круасан»; окремі цікаві проекти – «Майстерня пончиків», кава свіжого обсмаження Isla, що проходить усі стадії сортування, включаючи оптичний контроль кожного кавового зерна. Для розширення торговельних, зовнішньоекономічних зв’язків, а також сприяння розвитку туристичної привабливості регіону, важливою є розгалужена логістична  система.

У ході візиту Геннадій Чижиков  зустрівся з керівництвом міжнародного аеропорту «Запоріжжя» на чолі з генеральним директором Віктором Біскупським та ознайомився з будівництвом нового терміналу. Після введення у дію цього важливого для регіону об’єкта пасажиропотік становитиме 400 пасажирів на годину, у тому числі – 250 пасажирів на міжнародних рейсах і 150 – на внутрішніх. Отже,  відкриються нові шляхи та можливості для кооперації, туризму, регіон стане більш привабливим для міжнародних авіакомпаній.

Після цього президент ТПП України відвідав завод «Запоріжсталь». Як розповів генеральний директор Ростислав Шурма, підприємство  забезпечує робочими місцями  20 тисяч осіб і рухається по шляху екологічної модернізації, як це роблять європейські компанії. Завод виробляє 4 млн тонн сталі на рік, отримує 2 млрд дол. прибутку, сплачує 4 млрд грн податків до держбюджету щорічно та забезпечує 30% ВВП регіону. Він є номером 2 в Україні після  ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та  експортує 70% продукції.

«Пишаємося, що такий гігант –  член Торгово-промислової палати»,  –  сказав Геннадій Чижиков.

Теги: ТППУ, Бізнес