(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

Публічні закупівлі Австрії для українських компаній: міф чи реальність?

19.06.2017

Австрійці пропонують українським компаніям участь у закупівлях в таких сферах, як IT, виробництво меблів, друкованої продукції, спецодягу, будівельних матеріалів і конструкцій, а також продуктів харчування. Серед найбільших організацій Австрії, які є основою закупівельних органів країни, – BBG, BIG, ASFINAG, OBB.

Торгово-промислова палата України, посольство Австрії в Україні, проект GPAinUA Офісу з просування експорту та юридична компанія SCHNITZERLAW зробили ще один крок на шляху розвитку експорту України до Австрії, організувавши семінар на цю тему для представників вітчизняного бізнесу.

«ТПП України підтримує дії уряду Австрії щодо розвитку можливостей участі українських підприємств у державних закупівлях цієї країни. Я закликаю український бізнес вірити в свої сили й активно долучатися до австрійських тендерів. Публічні закупівлі Австрії для українських компаній – це реальність», – наголосив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

У середині 2016 року Україна приєдналась до Угоди СОТ про державні закупівлі (WTO Government Procurement Agreement – GPA), що відкриває нові шанси як Україні, так і іншим країнам – членам GPA. Найголовніше, що компанії з України наразі мають доступ до ринків GPA інших країн – членів GPA, в тому числі до австрійського ринку закупівель відповідно до погоджених умов.

«Австрія відкрита для українського бізнесу. Австрійський ринок публічних закупівель становить майже 50 млрд євро», – сказала посол Австрії в Україні Герміне Поппелєр.

Теги:ТППУ, Бізнес, Австрія, державні закупівлі