Регіональні ТПП України та Таджикистану уклали угоди про співробітництво

23.11.2021

Регіональні ТПП  України та Таджикистану уклали угоди про співробітництво під час онлайн бізнес-конференції «Україна-Таджикистан: можливості дiлового співробітництва. Регіональний вимір».

Хмельницька, Херсонська, Полтавська, Запорізька, Кіровоградська палати працюватимутьнад спільними проектами із ТПП Хатлонської області Таджикистану.

Домовленості було укладено під час українсько-таджицького бізнес-форуму за участі Посла Республіки Таджикистан в Україні Давлаталі Назрізода, Радника Посольства України в Республіці Таджикистан Ігоря Кизими, Президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, заступника голови ТПП Республіки Таджикистан Одила Сангова та керівника депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Таджикистан Дениса Маслова.

Дипломати, депутати, керівництво палат, лідери Українсько-таджицьої ділової Ради та представники понад 60 компаній висловили зацікавлення у кооперації. Зокрема, у сферах машинобудування, металургії, енергетики та агросфери.

Під час панельної дискусії обговорили шляхи активізації торгівлі, передусім на рівні регіональної співпраці.

Сторони визнали, що зростання товарообігу суттєво обмежує логістична проблема і обговорили кроки обох країн з вирішення транспортного питання.

Президент ТПП України Геннадій Чижиков подякував всім учасникам заходу за зусилля з розвитку двосторонніх відносин. Він висловив сподівання на якнайшвидне відновлення прямого авіасполучення між країнами, яке суттєво вплине на зростання ділової активності.

ТПП України наступного року планує організацію бізнес-місії, до складу якої увійдуть представники регіональних палат та бізнесу. Учасники ділової делегації візьмуть участь у прямих переговорах із бізнес-спільнотою Таджикистану.