Розвиваємо відносини і торгівлю між Україною та Туреччиною!

27.06.2022

Туреччина є одним із наших найважливіших торгових партнерів, ключовою частиною експортного коридору для українського зерна та інших товарів на світові ринки.

Для пошуку нових рішень для бізнесу та експорту Союз палат і товарних бірж Туреччини (TOBB) та ТПП України уклали Дорожню карту активізації співпраці в актуальних умовах.

Віце-президент Союзу палат і товарних бірж Туреччини Тамер Кіран та президент ТПП України Геннадій Чижиков 27 червня підписали "Дорожню карту" з активізації співробітництва.

У документі зазначено наступне:

• «Союз палат і товарних бірж Туреччини (TOBB) вважає військову агресію Російської Федерації проти України неприйнятним «неспровокованим вторгненням в суверенну державу»
  • Турецький бізнес заявляє про готовність брати участь у відбудові України.
  • Турецькі місцеві палати/товарні біржі розглянуть можливість встановлення партнерства з регіональною палатою в Україні та розробки плану з підтримки відповідних палат.
  • «Союз палат і товарних бірж Туреччини (TOBB) і ТПП України узгодили проведення спільної бізнес-заходів для компаній обох країн.

Геннадій Чижиков подякував турецьким партнерам за підтримку.

"Туреччина – надзвичайно важливий партнер і дуже потрібний Україні союзник! І ми бачимо інтерес та допомогу з боку турецького народу і бізнесу. Надзвичайно вдячні за вашу підтримку! Настав час пошуку нових рішень для бізнесу та експорту. Перегляду і перезапуску бізнес-механізмів. Разом ми сформуємо потужну бізнес-спільноту", - сказав після укладання угоди президент ТПП України Г. Чижиков.

Після підписання Дорожньої карти, відбулась онлайн бізнес-зустріч між регіональними ТПП та турецькими місцевими палатами. Знайомство учасників розпочалось із презентацій можливостей українського бізнесу для турецької сторони і обговорення інвестиційного потенціалу регіонів.

Теги: Україна-Туреччина, ТППУ, Україна, Туреччина