Саудівська Аравія прагне розширення співпраці з українцями

22.05.2017

Саудівська Аравія – основний імпортер українського ячменю у світі. Напрями українського експорту до Арабського світу та можливості розвитку співпраці з Україною обговорили перший віце-президент ТПП України Михайло Непран і бізнесмени Королівства Саудівська Аравія, очолювані представником компанії Albassami Group Абдуллах Альбассамі.

«Мета нашого візиту – закладання фундаменту для співпраці підприємців Саудівської Аравії й України. На жаль, нашим бізнесменам не вистачає інформації щодо ведення бізнесу в Україні. Наразі ми вивчаємо українські сільськогосподарські та будівельні компанії, і розраховуємо на підтримку ТПП України», – зауважив Абдуллах Альбассамі.

Номенклатура українського експорту до Саудівської Аравії складається, головним чином, із ячменю, пшениці, олії-сирцю, а також прокату плоского з нелегованої сталі, напівфабрикатів із заліза та нелегованої сталі, феросплавів тощо. До цього списку слід додати жири й олії тваринного та рослинного походження, молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед.

«Інвестиційне співробітництво між двома державами потроху набирає обертів передусім за рахунок перспективних контактів в аграрній та авіабудівельній галузях. Його розвиток передбачає залучення саудівських інвесторів переважно до процесу приватизації промислових, туристично-рекреаційних об’єктів України, а також реалізації сільськогосподарських проектів на території нашої країни», – підкреслив Михайло Непран.

Важливим питанням подальших двосторонніх торговельно-економічних відносин між Україною та Саудівською Аравією є залучення українських технологій, поєднання можливостей України та КСА з метою реалізації спільних проектів на територіях обох держав, а також третіх країн. Перспективи взаємодії є у виробництві будівельних і супутніх матеріалів, машинобудуванні, сфері будівельних та інфраструктурних послуг.

Призначення Абдуллах Альбассамі Почесним консулом України у Джидді (Саудівська Аравія) очікується найближчим часом.

Теги: ТППУ, бізнес, Саудівська Аравія