Система ТПП сприяє створенню інфраструктури підтримки бізнесу, реагуючи на наслідки війни

20.06.2022

Система ТПП України продовжує підготовку експертів, які допомагають провести діагностику стану бізнесу, ризиків та подолати наслідки війни.

3 16 червня 2022 року, система Торгово-промислових палат у співробітництві з сертифікаційною компанією ТОВ «Технічні та управлінські послуги», партнера міжнародного концерну в Украіні, під керівництвом Михайла Левицького запустили спеціальні тренінги для експертів регіональних палат для опанування навичок діагностики та ризик-менеджменту у кризовий період. Фахові опитування, ідентифікація факторів впливу та існуючих ризиків для подальшої роботи компаній, побудова новоі бізнес-моделі, релокація та адаптація до нових умов ведення бізнесу, продажі та логістика для експорту продукції, послуги навколо ціх питань планує розвивати та надавати система Торгово-промислових палат Украіни для  для відбудови національних МСБ у співпраці зі структурами державноі влади, міжнародними донорами, закордонними партнерами.

Більше 20-ти фахівців з 12 Регіональних та національної ТПП приймали участь в навчанні.

Ми прагнемо до відбудови та стабільності, для цього багатьом компаніям знадобляться не тільки нові виробничі потужності, матеріальні та фінансові інструменти, а й професійні консультаційні послуги, які сприятимуть швидкому поверненню бізнесу до нормального життя.

Система Палат готується до спільних дій з усіма можливими стейкхолдерами, а найголовніше, разом із українськими компаніями щодо відновлення підґрунтя для покращення бізнес-клімату в країні після війни. З кожним кроком фахівці набираються досвіду і готові передавати його тим, хто буде потребувати експертної підтримки. Даний тренінг допоможе фахівцям не тільки оновити знання та досвід щодо побудови бізнес- процесів, але й навчитись виявляти ті слабкі сторони, які є в компанії після воєнного часу.

«Війна стала причиною руйнування та призупинення великоі частини українського бізнесу. Ми спостерігаємо, що вистояли і адаптувались переважно ті, хто мав запасні варіанти, оптимально налагоджені процеси, гнучкі структури, хто враховував ризики і перестраховувався. До системи Палат підприємці звертаються із багатьох питань відносно неможливості виконання договірних зобов’язань, ревізіі можливостей логістики, пошуку нових каналів збуту та постачання, обмежень на деякі категоріі та аспекти торговельно-економічних операцій ЗЕД, наслідків інфляціі та інших питань трансформації бізнесу, оптимізації бізнес-процесів. Ми бачимо потребу у регулярному зборі та аналізі цієі інформаціі для учасників інфраструктури підтримки бізнесу, Уряду, МФО, донорів . Тому реагуємо, розвиваємо своі компетенціі та технологіі надання сервісу, спеціалісти палат розширюють спектр напрямів консультацій для компаній, компетенцій для співпраці з можливими партнерами з проєктноі діяльності», - сказав під час тренінгу 17 червня Перший віцепрезидент Дніпропетровської ТПП Сергій Кучерявенко.

За словами голови «Центру підтримки експорту» Ольги Шубіної, використання та застосування ризик-менеджменту у ЄС обов’язкове для більшості проектів:

«Це та частина європейської бізнес-культури, до якої ми прийшли через тиск обставин. Українські підприємці зараз щодня змушені запроваджувати ризик-менеджмент у різних форматах. Тепер вони можуть розраховувати на професійні методи управління ризиками під час розгляду ключових бізнес-процесів».

Масштабуючи наші зусилля, ми ще раз робимо наголос на тому, що ми працюємо системою, охоплюючи всі регіони країни. Наша експертна команда, складається з експертів в галузі маркетингу та зовнішньоекономічної діяльності, розвитку інновацій та менеджменту якості. Ми маємо та володіємо інструментами підтримки бізнесу, пошуку партнерів за кордоном, логістики, оцінки та сертифікації товарів для експорту за кордон. Ми впевнені, що наші зусилля стануть в нагоді всім клієнтам.

Тренінги організовано TMS Україна за сприяння «Центру підтримки експорту» при ТПП України та Дніпропетровської ТПП.

Теги: Чернігівська ТПП, ТППУ, Кіровоградська ТПП, Сумська ТПП, Волинська ТПП, Вінницька ТПП, Житомирська ТПП, Запорізька ТПП, Одеська ТПП, Хмельницька ТПП, Харківська ТПП