(044) 584-28-24  |  (044) 584-28-36 (прес-служба)

СТВОРЕННЯ ТРАНСПОРТНОГО КОРИДОРУ СПРОСТИТЬ ЕКСПОРТ УКРАЇНСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ НА РИНКИ КРАЇН ПЕРСЬКОЇ ЗАТОКИ

20.04.2017

Представники делегації з Ірану на чолі з послом Ірану в Україні Мохаммадом Бехешті-Монфаредом презентували у стінах ТПП України Вільну торгово-промислову зону «Анзалі та Порт Ісламської Республіки Іран на Каспійському морі». Новий порт, відкритий 30 березня цього року, має 22 причали і два хвилерізи загальною протяжністю 5100 метрів, а його потужність із перевалки вантажів планується довести до 15 мільйонів тонн після завершення всіх робіт.

Каспійський портовий комплекс третього покоління оснащений сучасними технологіями і системою морських комунікацій, має велику прилеглу територію, що може забезпечувати логістичні послуги, а саме складування, переробку та розподіл товарів і продуктів, створення та розширення морських галузей, таких як суднобудування, й інші види діяльності, які здатні принести додаткову цінність для продуктів.

«Розвиток співробітництва з Іраном зараз особливо важливий для України. Українському бізнесу вигідно транспортувати продукцію саме Чорним і Каспійським морями, що призведе до збільшення товарообігу між Україною й Іраном, а також між Україною та Грузією, Україною й Азербайджаном», – підкреслив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

За словами керівника Вільної торгово-промислової зони Рези Масрура, іранська сторона зацікавлена у створенні транспортного коридору Одеса–Батумі–Анзалі (через Грузію й Азербайджан). Таким чином, на його думку, час доставки та витрати зменшаться на 30%.

Також іранці підкреслили вагомість туристичного потенціалу регіонів Гілян та Анзалі, можливість імпорту українського одягу до Ірану.

Із представниками іранської делегації домовились організувати бізнес-місію українських компаній до Вільної торгово-промислової зони Ірану для переговорів із потенційними партнерами.

Теги:ТППУ, Бізнес, Іран