Торгово-промисловій палаті України − 45 років!

26.12.2017

15 грудня 1972 року Постановою Ради Міністрів «Про Торгово-промислову палату Української РСР» відділення Торгово-промислової палати СРСР в Українській РСР (діяло в Києві з 1944 року) було перетворено на ТПП Української РСР. А 2 грудня 2017 року виповнилось 20 років із дати прийняття Закону України «Про Торгово-промислові палати». Якщо у 1975 році ТПП України об’єднувала 606 членів, то сьогодні до її лав приєдналися вже 8500 членів.

Кількість послуг, які надає Палата, зросла з 4-х у 1970-х роках до понад 500 у 2010-х. Крім того, наразі ТППУ має 20 комітетів підприємців із функціями адвокасі та 19 ділових рад, представництва у більш ніж 40 країнах світу, проводить понад 500 бізнес-заходів щороку. До системи ТПП України входять 25 регіональних палат, в яких працюють 1500 фахівців.

За 45 років існування Торгово-промислову палату очолювали Олександр Петрович Горденок (1973−1987 рр.), Олексій Петрович Михайліченко (1987−2000 рр.),  Сергій Парфенович Скрипченко (2000−2013 рр.). Сьогодні президентом ТПП України є Геннадій Дмитрович Чижиков.

«У нашого, українського, бізнесу дуже коротка історія, порівняно з історією світового підприємництва, − якась чверть століття. Тож перед собою ми ставимо завдання сприяти розвитку передусім малого й середнього бізнесу, який у майбутньому трансформується в нові потужні українські бренди», − підкреслює Геннадій Чижиков, президент ТПП України.

Торгово-промислова палата України й надалі своєю місією вбачає створення та підтримку сприятливого середовища для ведення бізнесу в Україні й посилення міжнародної ділової співпраці «Україна − світ».

Теги: ТППУ