ТПП допомагають доводити відповідність промислової продукції вимогам ЄС

08.05.2019

ТПП України, як національний координатор, за підтримки Посольства Великої Британії в Україні розпочала впровадження проекту Фонду ефективного врядування (GGF) «Відповідність продукції МСП вимогам до безпечності в рамках ПВЗВТ з ЄС».

У рамках проекту сертифіковані консультанти і тренери ТПП України, Волинської, Донецької, Харківської, Чернігівської ТПП та Офісу з просування експорту в супроводі міжнародних експертів протягом року допомагатимуть пілотним виробникам промислової продукції доводити відповідність вимогам ЄС до безпечності, зокрема складати декларації відповідності і технічні файли.
  Цим проектом починається впровадження консультаційних послуг з питань відповідності в системі торгово-промислових палат. ТПП надаватимуть послуги окремим виробникам і галузевим об'єднанням виробників.

Як відомо, експорт до ЄС вимагає від українських виробників підтвердження відповідності продукції встановленим технічним регламентам, які регулюють безпечність продукції, захист довкілля та запобігання недоброчесній практиці. До того ж, Україна перебуває у процесі гармонізації свого законодавства із законодавством ЄС, вимоги якого невдовзі стануть також національними вимогами.