ТПП України об’єднала підприємства для вирішення проблемних питань «зеленого» тарифу

20.09.2018

Торгово-промислова палата України об’єднує національні підприємства з метою акумулювання зусиль для більш ефективного вирішення спільних проблемних питань. З цією метою було проведено круглий стіл для підприємств, зацікавлених у внесенні пропозицій до законопроекту України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії № 8449 від 07.06.2018 р.

У конструктивному діалозі між основними гравцями на ринку альтернативної енергетики – ПП «Енхол» (м. Енергодар), «Пролог-Семікор», «Сінга-Енерджи», компанія Unasolar, холдінг «+KNESS» було опрацьовано пропозиції ТПП України до цього законопроекту. Вони стосуються розширення критеріїв для визначення походження елементів обладнання, що застосовуються на об’єктах електроенергетики на території України. Обговорювалась можливість створення Переліку виробничих і технологічних операцій, за якими визначається країна походження, як додаткового критерію визначення походження місцевої складової.

За пропозиціями ТПП України передбачається дотримання  критерію зміни товарної позиції або  виконання умов Переліку. Зазначені зміни нададуть можливість більшій  кількості  українських  підприємств  скористатися  пільгами, передбаченими  законодавством. Після аналізу інформації від підприємств ТПП України передасть узагальнені пропозиції на розгляд  Комітету з питань промислової політики та підприємництва і Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України.

Теги: ТППУ, Бізнес-форум, Україна-Білорусь, Білорусь