ТПП України та Дакарська ТПП підписали меморандум про співробітництво

30.04.2021

Під час онлайн-зустрічі «Україна-Сенегал: можливості двосторонньої співпраці» президент ТПП Геннадій Чижиков і президент Дакарської торгово-промислової і сільськогосподарської палати Абдулайї Соу підписали меморандум про співробітництво між організаціями.

Західна Африка –  перспективний ринок для товарів із України. Досі Сенегал був майже  незнаною для нас державою. Але ця країна є потенційним ринком для українських експортерів. Сенегал входить до складу ЕКОВАС із загальним населенням понад 300 мільйонів людей, а тому імпортує товари не тільки для внутрішнього споживання, а й для реекспорту до країн ЕКОВАС.

Підписання меморандуму сприятиме розвитку торгового обміну і економічного співробітництва, залученню інвестицій, створенню спільних підприємств, збільшенню ділових контактів між малими та середніми підприємствами України і Сенегалу, а також заохочуватиме обмін інформацією про можливості співробітництва між ТПП України та Дакарською ТПП.

«Це не просто документ. Це можливість використовувати інструменти Палат в інтересах бізнесу двох країн», - наголосив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Довідково:

У 2020 р. двосторонній товарообіг склав 85,65 млн. дол. США. Експорт склав 82,53 млн. дол. США, що на 29,5% менше, ніж у 2019 р., імпорт – 3,12 млн. дол. США, що на 76% більше, ніж у 2019 р. Позитивне сальдо – 79,41 млн. дол. США.

Основні статті експорту: чорні метали (73,8%), жири та олії тваринного або рослинного походження (13,7%), добрива (10,1%).

Основні статті імпорту: риба і ракоподібні (54.1%), руди, шлаки і зола (26,5%), овочі (8,0%), пластмаси, полімерні матеріали (5,5%), залишки і відходи харчової промисловості (4,5%).