ТПП України та Гамбії підписали Меморандум про співробітництво

04.03.2021

Президенти ТПП України та ТПП Гамбії під час онлайн-зустрічі підписали меморандум про співпрацю та призначення представника ТПП України у Гамбії.

Представником ТПП України у Гамбії став В. Русанов. Вітаємо його активну роботу і підтримуємо ініціативу про створення «Торгового дому України» в Гамбії.

Для нас Гамбія є важливою країною-партнером, особливо як учасник Економічного співтовариства країн Західної Африки ECOWAS. Між Україною та Гамбією вже діє Угода про сприяння та взаємний захист інвестицій, підписана 2001 року.

Підписання угоди про співпрацю між Торгово-промисловою палатою України та Гамбійською торговою палатою сприятиме активізації торгівлі.

Основними товарами експорту в даний час є чорні метали, м'ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, яйця птиці; натуральний мед, жири та олії тваринного або рослинного походження.

Гамбія зацікавлена в імпорті великого переліку товарів з України: насамперед, це сільськогосподарська техніка, ліки, літаки та кораблі.

«Це важливо для нас - розвивати нові зв’язки із закордонним бізнесом, оскільки ми намагаємось урізноманітнити географію нашого експорту та розвивати наш експортний потенціал, виводити нові товари на зовнішні ринки. Вважаю, що Гамбія буде важливим партнером у цій роботі», - зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Торгово-промислова палата України підтримує ідею проведення B2B онлайн-бізнес-конференції для нашого бізнесу. Під час наступної зустрічі плануємо ознайомити бізнес обох країн з можливостями цього двостороннього співробітництва.