ТПП України та Центр оперативно-стратегічного аналізу (COSA) підписали Меморандум про співробітництво

10.07.2018

Відтепер українські підприємства, які провадять зовнішньоекономічну діяльність, зможуть більш безпечно виходити на нові ринки й отримувати всю необхідну інформацію про потенційних партнерів.

«Перевірка зарубіжних контрагентів завжди важлива для мінімізації ризиків у зовнішньоекономічній діяльності українських підприємств. І ТПП України разом із партнерськими організаціями (торгово-промисловими палатами) та своїми уповноваженими представниками за кордоном опікується питаннями підтвердження фінансової спроможності майбутніх партнерів.

Також використовуються і можливості спеціалізованих українських компаній для надання необхідної інформації про зарубіжних учасників зовнішньоекономічних операцій», –  відзначив віце-президент ТПП України Сергій Свистіль.

Підписаний Меморандум передбачає: обмін даними при оцінюванні безпекових, політичних, репутаційних та інших ризиків країни в інтересах юридичних і фізичних осіб, зацікавлених у такому оцінюванні;  надання консультацій юридичним і фізичним особам із питань здійснення корпоративної розвідки, зокрема щодо репутаційних і комерційних ризиків у контексті співпраці з контрагентами в іноземних юрисдикціях та в Україні.

Крім того, йдеться про  підготовку звітів щодо оцінки ризиків країни й інших аспектів корпоративної розвідки для виходу українських підприємств на іноземні ринки; проведення освітніх і ділових заходів на тему безпеки ведення зовнішньоекономічної діяльності із залученням українських та іноземних підприємств; удосконалення організації та функціонування систем комплаєнсу ТПП України й її членів та інші види співробітництва.

Теги: ТППУ, Меморандум