Цього літа у Каневі стартує «український Давос»

28.03.2018

Торгово-промислова палата України у партнерстві з Фондом гуманітарного розвитку України та міською адміністрацією Канева під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі оголосили про створення Міжнародного економічно-гуманітарного форуму UKRAINIAN ID, що відбудеться у Каневі 7–8 липня 2018 року.

UKRAINIAN ID має стати «українським Давосом», найпотужнішим у Східній Європі форумом, який порушує питання нероздільності та взаємозалежності двох чинників гармонійного розвитку держав: економіки та людського капіталу.

«Нині дуже важливо  показувати світу сильні сторони нашого бізнесу, адже нам є чим пишатися. Ми маємо  амбітну мету – започаткувати «український Давос». І сьогодні підкріпили цю домовленість тристороннім меморандумом. Вітаю з цим головного ініціатора форуму директора фонду Наталю Заболотну та мера міста Ігора Ренькаса.  ID – це не лише ідентифікація, це і інтернаціональний діалог.   Канів обрано місцем проведення форуму не випадково. Це – місце сили, місто-символ, географічний і духовний центр нашої країни для діаспори. А бізнес не може існувати окремо від культури і мистецтва.  Сподіваюсь, щороку за участі світових лідерів, представників бізнесу, медіа, громадянського суспільства, діячів культури, політики форум UKRAINIAN ID генеруватиме соціокультурний поступ, вироблятиме сучасні моделі економічного зростання й інфраструктурних змін в Україні та світі.   Закликаю своїх колег, президентів регіональних ТПП долучитися до цієї ініціативи та також підтримати цей амбітний проект», – сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков, ініціатор форуму.

Метою форуму є створення та відпрацювання моделі економічного зростання та успіху регіональних центрів на прикладі Канева, який має усі шанси стати ключовим напрямком внутрішнього та зовнішнього культурного туризму. Тема першого UKRAINIAN ID –  «План на завтра: стратегія успішної країни». Цього року дискусія відбуватиметься в рамках п’яти тематичних панелей: «Економіка», «Громада», «Технології», «Культура» та «Гуманітарна безпека».

Серед питань, які порушуватимуться під час дискусій, –  зміна глобальної економічної парадигми, баланс між примноженням капіталу та відповідальним ставленням до здоров’я громадян, рівність у суспільстві, виклики та можливості децентралізації, «вага» культурного капіталу, перспективи України як експортера інновацій чи «інтелектуальної сировини».

«Україна, як одна з найбільших країн Європи, може і має стати тим місцем, де відбуватиметься світова дискусія щодо ефективних моделей сталого розвитку сучасних держав. Країна може бути економічно успішною лише за умов, коли розвиток людського капіталу є її головним пріоритетом. Адже ефемерними виглядають перспективи розвиненої економіки, успішного бізнесу, залучення інвестицій в державі, яка катастрофічно падає у світових рейтингах людського розвитку. Ми маємо змінити цю ситуацію», – заявила Наталія Заболотна, президент Фонду гуманітарного розвитку України, громадський і культурний діяч, ініціатор форуму.

Міжнародний економічно-гуманітарний форум UKRAINIAN ID має ще й благодійну мету. Реєстраційні внески форуму та кошти з продажу квитків на фестиваль будуть спрямовані на завершення будівництва Шевченкового культурного центру, про який тисячі канівчан мріють ще з 1984 року.

Серед однодумців, які вже  підтримали майбутній форум, – Роман Ващук, посол Канади в Україні; Олена Бекреньова, голова Фонду родини Богдана Гаврилишина; Лариса Мудрак, президент компанії Win-Win Communications; Роман Балаян, кінорежисер і народний артист України; Кеді Вард, голова організації Build Strong Cities, представниця української діаспори в Канаді.

Теги: ТППУ, Бізнес, Бізнес-форум, UKRAINIAN ID