У ТПП УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕКСПОРТУ ДО АНГОЛИ

21.04.2017

Ангола імпортує більшу частину товарів, що споживаються в країні, приблизно на 15 млрд дол. США, тому дуже цікава для українських експортерів. Країна є третьою за економічними показниками в Суб-Сахарній Африці, слідом за Південною Африкою та Нігерією. ВВП Анголи становить 102 млрд дол. США. Перспективи для українського бізнесу в Анголі презентував віце-президент ТПП України Сергій Свистіль під час семінару-практикуму.

«З огляду на спрямованість країни на диверсифікацію економіки та створення внутрішнього виробничого потенціалу, в середньостроковій перспективі існує можливість співпраці для компаній України в таких областях, як сільське господарство, промисловість, енергетика, водні ресурси та транспорт. Слід зазначити, що в державних установах Анголи працюють багато посадовців, які навчалися в Україні. Контакти з ними сприятимуть налагодженню конструктивного діалогу з ангольською стороною», – підкреслив Сергій Свистіль.

Широке розгортання торговельних відносин із ангольським бізнесом неможливе без залучення великих бізнес-асоціацій. Тому під час візиту делегації від ТПП України на початку березня цього року було підписано меморандуми з Торгово-промисловою палатою Анголи й Індустріальною асоціацією Анголи, в яких визначено напрями розгортання співробітництва та порядок надання допомоги бізнесу. У липні відбудеться Міжнародний конгрес бізнесу, до участі в якому запрошені українські підприємці. Вже сьогодні є можливість звертатися з пропозиціями щодо експорту й імпорту продукції.

Ангольський бізнес зацікавлений в участі українських підприємців у поставках та будівництві різних об’єктів, таких як млини, лінії з переробки сировини, чекають на пропозиції з поставку сільгосптехніки тощо.

«Слід звернути увагу на нестачу у країні молочної продукції, курячого й інших видів м’яса, сільськогосподарської техніки, обладнання для переробки, зберігання, фасування, добрив і пестицидів тощо. Також ангольська сторона дуже зацікавлена в розміщенні на території країни підприємств для виробництва сільськогосподарської техніки й обладнання для переробки, а також в залученні в країну технологій вирощування зернових та іншої агропродукції», – додав Сергій Свистіль.