У ТПП УКРАЇНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ МЕТОД АЛЬТЕРНАТИВНОГО КРЕДИТУВАННЯ

27.03.2017

Покращення позиції експортера щодо ліквідності, звільнення від валютних, кредитних і процентних ризиків, зменшення довгострокових вимог у балансі підприємства, що призводить до зростання його кредитоспроможності, підтримка у виході на нові ринки – про ці й інші переваги форфейтинга для експортерів йшлося під час презентації в ТПП України німецької компанії DF Deutsche Forfait Group – лідера на ринку надання форфейтингових послуг. Як досвідчений фахівець із торговельного фінансування, DF Deutsche Forfait Group зацікавлена у співпраці з українськими експортерами, що працюють або планують вийти на ринок Ісламської Республіки Іран, а також взаємодіють із іранськими бізнесменами, акредитованими в Україні.

Діяльність DF Deutsche Forfait Group фокусується на наданні послуг корпораціям (експортерам та імпортерам), банкам та іншим форфейтинговим компаніям, які здійснюють операції на ринках, що розвиваються. Її фахіці консультують, а також здійснюють розробку, структуризацію та супровід транзакцій із купівлі і продажу торговельних боргів, придбання платіжних зобов’язань й оцінку прийнятного ризику, стягнення торговельних боргів (дебіторської заборгованості) тощо.

«При веденні бізнесу на ринках, що розвиваються, експортерам часто доводиться пропонувати розширені умови оплати, щоб захиститися від міжнародної конкуренції. Дебіторська заборгованість  знижує ліквідність і тягне за собою операційні та фінансові ризики. Ми купуємо дебіторську заборгованість через нашу міжнародну мережу та  перетворюємо її в товарний продукт і продаємо інвесторам. З метою залучення нових груп інвесторів для нового класу активів торгової дебіторської заборгованості пропонуємо інвесторам через Deutsche Kapital Limited можливість інвестувати в фінансові фонди торгівлі. Здійснення клієнтських операцій на ринку контролюється і супроводжується  в суворій відповідності з програмами відповідності міжнародним санкційним директивам», – сказав виконавчий директор компанії Рене Лорен Алькатор.

Форфейтинг, як форма фінансування (кредитування) зовнішньоекономічних операцій, полягає в купівлі в експортера експортних вимог форфейтером (комерційним банком чи спеціалізованою компанією) з виключенням права регресу (зворотної вимоги). Експортеру виплачується залишкова сума експортної вимоги за мінусом суми дисконту. Форфейтинг має багато спільного з «експортним факторингом». Проте факторинг вважається короткостроковим інструментом фінансування, а термін форфетування становить здебільшого від 90 днів до 5 років, тобто форфейтинг можна трактувати як середньо- та довгостроковий спосіб кредитування зовнішньоекономічних операцій.

Теги: Іран, форфейтинг, презентація, Німеччина